Chelsea

Mourinho szórakozik a médiával - Deco

Egykori játékosa szerint a portugál mester pontosan tudja, hogyan irányítsa a sajtót kénye-kedve szerint.

Dick Advocaat és Brendan Rodgers menesztése után jelenleg az a helyzet a Premier League-ben, hogy már csak Steve McClaren menesztésére kínálnak kisebb oddsot a bukik, mint a Chelsea-tréner José Mourinhóra. A londoni csapatnak sem a bajnokságban, sem a Bajnokok Ligájában nem megy, többek szerint pedig a Special One már össze-vissza beszél, érthetetlen dolgokat mond a sajtónak, elvesztette a kontrollt. Egykori játékosa, Deco szerint azonban tökéletesen játssza a szerepét Mou.

Melyik PL-edzőt menesztik legközelebb?
Steve McClaren (Newcastle) 2.50
José Mourinho (Chelsea) 4.00
Tim Sherwood (Aston Villa) 7.00

"Ő talán az egyetlen olyan tréner, aki tudja, hogyan fordítsa maga javára a média nyomását. Tudja, hogy milyen témákról szeretnek beszélni, mi kell nekik, egy játékot játszik velük. Olykor a médiát használja arra, hogy motiválja a játékosait. Lehet, hogy olykor túl messzire megy a játékában, de afelől ne legyen kétségünk, hogy tisztában van vele, mit csinál. Emlékszem, amikor Portugáliában együtt dolgoztunk a Portónál, akkor is remekül használta ki a sajtót a Benfica elleni mérkőzések kapcsán. Ő nem az a beszélgetős fajta, nem szokott lelkizni a játékosokkal. Ugyanakkor játékosai imádják őt, így volt ez például a Real Madridnál is, ahol biztos vagyok benne, még mindig örömmel gondolnak vissza rá" - nyilatkozta a két éve visszavonult középpályás.

A Chelsea a válogatott szünetet követően a kiesőhelyen álló Aston Villát fogadja a Stamford Bridge-en. Könnyen lehet, hogy azon a mérkőzésen eldől Mourinho sorsa, ugyanis ha a csapat nem tartja otthon a három pontot, valószínűleg Abramovics a váltás mellett dönt.

[1988790] 2015-10-17 16:00:00 Chelsea - Aston Villax;
2015-10-17;47
2015-10-18;47
2015-10-19;47
184314