NFL

Lynch nélkül sincs esélye az Oroszlánoknak?

A Seahawks elitfutója ugyan nem játszik, de a bukik szerint így is simán vereséget szenved majd a Detroit.

Nagyon úgy tűnik, ez az idény sem a Detroit Lions sikereitől lesz hangos, Jim Caldwell fiai ugyanis katasztrofálisan kezdték a szezont. A két évvel ezelőtti bajnok Seattle Seahawks sem dicsekedhet kitűnő eredménysorral, egy esetleges keddi vereség pedig még tovább mélyíthetné a problémákat.

Abban a tekintetben nem érheti kritika a michigani csapatot, hogy erős ellenfelek jutottak nekik az első három fordulóban, ám az egyes csapatrészek gyengélkedése már nehezen magyarázható. Különösen a védelemben akadtak problémák, hiszen három találkozó alatt tíz touchdownt szereztek ellenük. Matthew Stafford nincs jó formában, a futójáték pedig egészen botrányos. Egyértelműen minden csapatrészben fejlődnie kell a Detroitnak, az eddig hozott számaik alapján a Seahawksnak csak ujjgyakorlat lenne a kedd hajnali rangadó.

Ami a hazaiakat illeti, vegyes az eddig kapott kép, a Rams elleni vereség a Kosok azóta elért eredményeinek tükrében blama, Wisconsinban ki lehet kapni a Packers ellen, míg a Chicago lenullázása még akkor is szép teljesítmény, ha láthattuk, Clausen hogy dobott azon a meccsen. Pete Carrollnak egy komoly hiányzója biztosan lesz, Marshawn Lynch már az előző héten sem votl egészséges, őt azonban kiválóan pótolta az újonc Thomas Rawls.

Könnyen elképzelhető, hogy inkább a passzjátékról szól majd a rangadó, nem pedig a futásokról, a Seahawks egész szezonban jól védekezik az ilyen típusú játékok ellen, míg a Lions mutatott már biztató jeleket a legutóbbi mérkőzésen. Ha valóban így lesz, az annak ellenére is a Seattle előnyére szolgál, hogy Staffordnak is vannak potens elkapói, hiszen a két csapat passzvédekezése között szignifikáns különbség van (Seahawks: 2., Lions: 26.). Érdekesség, hogy amilyen jól szerepel a Seahawks az elmúlt években Monday Night Game-eken (8-1-1 a hendikep ellen), olyan gyenge idegenben a Detroit (1-4-1 a hendikep ellen). A Lions ráadásul az elmúlt években rendre elbukott az ilyen nagy hendikepek ellen, így mi kiütéses hazai sikert jósolunk.

hatharom.com-tipp: Seattle Seahawks -6.5
TippmixPro @1.55