Lengyel foci

Nikolics sem tudta megmenteni főnökét

A sorozatos botlások miatt a lengye Legia Varsó vezetősége felbontotta szerződését a csapat vezetőedzőjének, Henning Bergnek.

Nem Nikolicson múlt Berg sorsa / legia.com

A magyar válogatott Nemanja Nikolics duplája sem volt elegendő a Legia Varsónak, amely vasárnap 2-2-es döntetlent játszott a Gornik Zabrze otthonában. A címvédő varsói alakulat 11 forduló alatt immáron ötödik döntetlenjét érte el, és a megszerezhető 33 pontból mindössze 17 sikerült begyűjtenie. A legerősebb játékoskerettel rendelkező klubnál nem is maradt következmények nélkül a csapat gyenge szereplése, a Gornik elleni találkozó után ugyanis menesztették a csapat vezetőedzőjét, Henning Berget.

A norvég szakember a tavalyi szezon előtt érkezett a gárdához és első évében nyomban bajnoki ezüstérmet és kupagyőzelmet ünnepelhetett, emellett pedig a nemzetközi porondon is tisztességes helytállást ért el a csapatával. Az új szezonban azonban döcög a csapat szekere, hiszen a bajnokságban 10 pontos hátrányt szedett össze a listavezető Piast Giliwicével szemben, az Európa Ligában pedig két kör után 0 ponttal áll a csoportban.

Habár Bergnek mennie kellett, nem Nikolicson múlott a csapat szereplése. A magyar válogatott támadó parádés formában futballozik továbbra is, a hétvégi duplájával immáron 12 bajnoki gólnál jár, ezzel pedig toronymagasan vezeti az Ekstraklasa mesterlövészeinek a rangsorát.

Nikolics bombaformájára a magyar válogatottnak is szüksége lesz, hiszen csütörtökön nemzeti csapatunk zárt kapuk mögött fogadja Feröer legjobbjait. A tét nem kicsi: amennyiben a magyar válogatott megszerzi a győzelemért járó három pontot, így igen jó esélye van a pótselejtezőre valamint a legjobb harmadikok rangsorának megnyerésére is.

9531#00
184622