La Liga

Kétszázszoros pénzt ér a listavezető bajnoki címe

A "messitlen" Barcelona, a botladozó Real Madrid, az csiszolódó Atlético vagy a Sárga Tengeralattjáró esélyes jelenleg?

Nagyon korai lenne még messzemenő következtetéseket levonni a La Liga 2015/16-os idényéről, hiszen a bajnokság ötöde sem telt el, mindenesetre egyelőre nem könnyű megjósolni, melyik csapat is ér oda az idény végén. A tabellát jelenleg a Villarreal vezeti, egy ponttal megelőzve a Real Madrid-Barcelona-Celta Vigo hármast, ám természetesen a Sárga Tengeralattjáró elsőségére semmi esélyt nem adnak a bukik. De akkor ki, ha nem az eddig remekelő Soldadóék?

Ki nyeri a bajnokságot?
Barcelona 1.83
Real Madrid 2.10
Atlético Madrid 19.00
Villarreal 201.00

Az irodák favoritja továbbra is a Barcelona együttese, amelynél még hetekig harcképtelen lesz Lionel Messi. Az argentin kiválása után nagyon hamar kiütközött a legnagyobb probléma: a helyzetek értékesítése. Nem is azzal van gond, hogy a Bolha sérülése után lejátszott 260 perc alatt a Barcelona csak öt gólt szerzett, hiszen a helyzetek megvoltak, ám ha Suárez vagy Neymar nem értékesíti a lehetőségeket, akkor abból nem lesz gól. Sok katalán fanatikus úgy fogalmazott, a Barcelona jelenleg 4-3-2-t játszik, a harmadik csatár ugyanis - legyen akár Munir vagy Sandro - képtelen a kapuba találni bármilyen helyzetből is. Túléli vajon a Barcelona még ezt a néhány hetet, masszív pontvesztések nélkül?

Barcelona#esp-barcelona

A Real Madrid esetében kevésbé lehet rossz formáról beszélni, habár a két döntetlen zsinórban nem jött jól Benitezéknek. A Málaga ellen ők is a "mindent kihagyunk" taktikát alkalmazták, míg az Atlético Madrid ellen inkább rájuk nézve hízelgő az egy pont. Szerencséjükre elkezdtek visszatérni a sérültek, Sergio Ramos és Gareth Bale is pályára léphetett hétvégén, így a Blancóknak nem kell kulcsjátékosokat nélkülözniük már. Amennyiben Messi nem épül fel az El Clásicóig, hazai pályán egyértelmű favoritjai lesznek a mérkőzésnek. De lássuk, mi lesz még addig:

A két csapat sorsolása az El Clásicóig
Barcelona Real Madrid
Rayo Vallecano Levante
Eibar @Celta Vigo
@Getafe Las Palmas
Villarreal @Sevilla
@: idegenben

Mint látható, a november 22-ei csúcsrangadóig még lesz mindkét csapatnak nehéz küldetése, ám könnyen lehet, hogy a derbit majd a Barcelona várja pontelőnnyel, még Lionel Messi nélkül is.

  1 X 2
Real Madrid-Barcelona 2.25 3.50 2.90

2004 óta csupán egyszer tört meg a két gigász hegemóniája, két évvel ezelőtt az Atlético Madrid sokkolta Spanyolországot a sikerével. Ám az egy olyan csapat volt, amely a mainál lényegesen erősebb: Courtois fantasztikus rekordokat állított fel, Diego Costa megállíthatatlan volt, de David Villa is vastagon kivette a részét a sikerből. A mostani Simeone-csapat még nem állt össze, az új igazolások nem váltották be a hozzájuk fűzött reményeket, igazi egyemberes csapat jelenleg az Atlético, amelyet Antoine Griezmann képvisel.

Mi nem szívesen tippelnénk hét fordulót követően a végső győztesre, hiszen bármikor közbejöhet egy formahanyatlás a Real részéről, esetleg egy egész szezont befolyásoló sérülés a csapatoknál. Tűkön ülve várjuk a november 22-ét, akkor úgyis okosabbak leszünk sokkal.

185816