Sportfogadás

Most túljárunk a bukik eszén!

Íme tippmestereink és szerkesztőink legjobb tippjei az NFL negyedik játékhetére.

Szeptember elején elkezdődött a rövidke, ám annál tartalmasabb NFL-szezon. Tippmestereink a Logibet-en folyamatosan publikálják legjobbnak vélt tippjeiket, de szeptember utolsó hetétől kezdve már a hatharom.com oldalán is összeállítják a hétvégi kombijukat. Lássuk, ezen a héten melyik meccseket választották ki a tipsterek.

Atlanta Falcons-Houston Texans
Tipp: Atlanta Falcons -2.5
Odds:
1.40 @ Tippmixpro

Matt Ryan hazai statisztikái már nem a karrierje első időszakát idézik, de a Falcons idei szezonja eddig remekül alakul. A sikerek értékét növeli, hogy a komplett NFC Eastet kapták el, márpedig az Eagles-Giants-Cowboys trió likvidálása minden tiszteletet megérdemel. Julio Jones megállíthatatlan, egyedül a futójáték nem az igazi egyelőre. A Houstonnál minden bizonnyal visszatérhet Arian Foster, ám ha megnézzük a Texans statjait, eddig sem a futójáték votl az elsődleges probléma, sokkal inkább az irányítók teljesítménye. Sem Mallett, sem pedig Hoyer nem tudott bizonyítani, pedig DeAndre Hopkins jó formában kezdte a szezont. Bill O'Brien csapata kikapott a Chiefstől és a Pantherstől, de a harmadik héten is csak nagy szerencsével győzték le a gyengécske Tampát. Papíron a Falconsnak hazai pályán könnyed ujjgyakorlat kell legyen a Texans, hiszen a csapatok között jelenleg úgy tűnik, markáns a különbség.

Arizona Cardinals-St. Louis Rams
Tipp: Arizona Cardinals -6,5
Odds:  
1.75 @ Tippmixpro

Szerény véleményem szerint az Arizona jelenleg az NFL legalulértékeltebb csapata, vélhetően azért, mert mindenki úgy gondolkodik, hogy Carson Palmer úgyis megsérül egyszer az idény során... pedig a veterán irányító az elmúlt 18 kezdéséből 16-ot megnyert, ráadásul a Rams ellen hazai pályán eddig 3-0-ás mérleggel áll.

Szintén óvatosságra inthet okot, hogy a Cardinals eddig 3 nem túl acélos ellenfélen gázolt át (nem mintha a St. Louis nem illene tökéletesen ebbe a sorba), de ezt legalább meggyőzően tette, támadó és védőoldalon is sok tekintetben vezetik a ligát. A támadók sikerességét Chris Johnson és Larry Fitzgerald sokadik virágzása tette kiemelkedővé, amennyiben ők is tartják formájukat, biztosan sok pontot fognak a Rams ellen összehozni.

Márpedig a Rams támadósorát nézve nem lesz nagy szükség hatalmas pontzuhatagra. A Kosok az első heti, Seahawks elleni meglepetésgyőzelem után két egészen vállalhatatlan produkciót hoztak össze támadásban. Az első három hét adatai alapján messze ők érték el a legkevesebb offensive playt és first downt is, amely egy hosszabbításos meccsel együtt egészen bravúros adat.

Ekkora terhelés mellett egyébként csoda, hogy a védelem nem omlott össze, de az biztos, hogy az ő teljesítményük nem lesz elég arra, hogy idegenben egy touchdownon belül maradjanak a csoportrivális ellen.

Tampa Bay Buccaneers-Carolina Panthers
Tipp: Carolina Panthers
Odds:  
1.55 @ Tippmixpro

Délen is rendeznek egy csoportrangadót, a veretlen Carolina Panthers az 1-2-vel álló Tampa Bay Buccaneers otthonába látogat. A vendégek kihasználták eddig, hogy nem kaptak igazán nehéz sorsolást. Még a Bucs elleni meccsük is a kötelező győzelmek közé tartozik, hiszen igen komoly minőségbeli különbség van a két együttes között. Mindkét oldalon 1/1-es QB irányít, ám amíg a párducoknál Cam Newton már egy sokat megélt rutinos játékos, addig a kalózoknál Jameis Winston első szezonját tapossa. A fiatal játékos nem tudott egyelőre vezére lenni a csapatának, de nincs is könnyű dolga, hiszen foghíjas előtte a támadófal, illetve jó kezű elkapókkal sincs eleresztve. 16,3 pontot átlagoltak az első három fordulóban, ezzel a 30. helyet foglalják el. Ez nagyjából reális, ez az offense ennyire képes, viszont most még ez a pontszám elérése is bravúr lenne, hiszen a korábbiaknál sokkal keményebb védelem áll majd Winstonékkal szemben. 

Hazai részről tehát mondhatni garantált a kevés pont, a vendégek ugyanakkor hozhatják a megszokott 20-25 pont körüli teljesítményüket. Newton remek formának örvend és Jonathan Stewarttal kiegészülve a hatodik legjobb futócsapatnak számítanak a ligában. Miután a Bucs éppen a futások ellen nem találja az ellenszert, így meg is van a kulcs a sikerhez a párducoknál. Stewart nem teljesen egészséges, egy sípcsontsérüléssel bajlódik, ennek köszönhető a Carolina magasabb szorzója, de meglepő lenne, ha erre a fontos meccsre nem drótoznák össze, pláne, hogy utána bye weekre mennek, tehát lesz ideje kipihenni magát. 

Cincinnati Bengals-Kansas City Chiefs
Tipp: Cincinnati
Odds:  
1.45 @ Tippmixpro

A CIN jól kezdte az idényt. Andy Dalton előtt nagyon jól összeállt az O-Line, aminek köszönhetően az irányítót mindössze kétszer sack-elték három meccs alatt, amit folyamatos stabil, jó játékkal hálált meg. A célpontjaira sem lehet eddig panasz, hiszen a pass offense-ük második jelenleg a ligában, ami a Kansas 24. helyezett passz védekezése ellen vasárnap is jól működhet. A másik oldalon már nem ennyire jó a helyzet. Alex Smith-t képtelen megvédeni a fal. Összesen 14 sack-et engedtek eddig, amivel ők a legrosszabbak a ligában és ez nem sok jót ígér a Geno Atkins vezette CIN front7 ellen. Smith amúgy is hosszú ideig tartja magánál a labdát, ha ehhez hozzájön még a pass rush okozta folyamatos siettetés is, akkor nem sok jóra számíthatunk tőle. Futás ellen mindkét csapat korrekten védekezik, így egyik egységtől sem várunk kiugró teljesítményt. Ezt a meccset véleményünk szerint a két O-Line közti különbség és a pass offense-k hatékonysága dönti majd el, ezekben a kategóriákban pedig egyértelműen a Bengals van fölényben.

A hatharom.com vasárnapi NFL-szelvénye - a     szorzói alapján
Dátum Meccs Tipp Odds
Vasárnap, 19:00 Atlanta Falcons-Houston Texans Atlanta -2.5 1.40 @ TippmixPro
Vasárnap, 22:25 Arizona Cardinals-St. Louis Rams Arizona -6,5 1.75 @ TippmixPro
Vasárnap, 19:00 Tampa Bay Buccaneers-Carolina Panthers Carolina 1.55 @ TippmixPro
Vasárnap, 19:00 Cincinnati Bengals-Kansas City Chiefs Cincinnati 1.45 @ TippmixPro
Nyereményszorzó: 5,51
További NFL-tippekért látogass el a LOGIBET.COM-ra!