Premier League

Ismét felülkerekedik van Gaal Wengeren?

  • hatharom.com

Nagy esély mutatkozik erre, hiszen a Manchester United lényegesen jobb formában van, mint az Arsenal.

Louis van Gaal ismét beveheti az Emiratest a Uniteddel. - Fotó: caughtoffside.com

A Premier League nyolcadik fordulójának rangadóján az éllovas Manchester United a negyedik helyezett Arsenal együtteséhez utazik. A felek formáját alapul véve nem lenne meglepő, ha a Vörös Ördögök sikerével érne véget a találkozó.

Merthogy, az Ágyúsok pocsék formának örvendnek, hiszen legutóbbi öt tétmérkőzésükből mindössze kettőt tudtak megnyerni. A vereségek pedig igen fájóak a londoniak számára, hiszen a kikaptak a városi rivális Chelsea-től, míg a Bajnokok Ligájában a Dinamo Zágrábtól (!) idegenben és az Olimpiakosztól hazai pályán. Utóbbi két eredmény pedig gyakorlatilag azt jelenti, hogy a piros-fehérek esélyei elszálltak a legrangosabb európai kupasorozatban, mivel Alexis Sánchezék következő két meccsükön a bombaformában lévő Bayern Münchennel találkoznak.

Avagy a hazaiak innentől kezdve szinte csak a bajnokságra fókuszálnak, ám pechükre pont a legjobb formában lévő angol gárdával, a Manchester Uniteddel találkoznak a hétvégén. Ráadásul a gárda pocsék formája mellett azért is jön rosszkor ez a találkozó, mert a sérültek száma alaposan megszaporodott Arséne Wengeréknél, hiszen Jack Wilshere, Tomas Rosicky, Danny Welbeck, Mikel Arteta, Laurent Koscielny biztosan nem, míg Petr Cech és Mathieu Flamini vélhetően nem lép pályára.

[1988780] 2015-10-04 17:00:00 Arsenal - Manchester Unitedx

Ami a Unitedet illeti, a vendégeknél perpillanat minden rózsaszín, hiszen a bajnokságban a Sunderland legyőzését követően átvették a vezetést a városi rivális Manchester City előtt, míg a Bajnokok Ligájában a csoportbeli legnagyobb riválisukat, a Wolfsburgot győzték le szerdán 2-1-re.

Mindez annak köszönhető, hogy Louis van Gaal csapata mostanra érett össze, az új arcok teljesen beépültek és kiválóan játszanak. Na, meg ugye az sem hátrány, hogy a Unitedből mindössze Luke Shaw és Marcos Rojo maródi, az összes többi játékosa bevethető a holland mesternek.

A vendégek tehát "ide nekem az oroszlánt is" passzban várják a találkozót, míg a hazaiak önbizalma az ilyen kínos vereségek után a béka feneke alatt van. Ezért is érthetetlen, hogy a bukmékerek miért írják le ennyire a manchesterieket, hiszen perpillanat a hazai pálya előnyén kívül semmi sem szól az Arsenal mellett. Vagyis úgy véljük, hogy a vendégek pontszerzésében igen csak nagy érték van.

Duplaesélyes fogadás a mérkőzésre - a     szorzói
Arsenal vagy döntetlen Arsenal vagy Manchester United Manchester United vagy döntetlen
1.26 1.27 1.72
[1988780] 2015-10-04 17:00:00 Arsenal - Manchester Unitedx;