Tenisz

Harc a világbajnokságért

  • hatharom.com

Négyen hátradőlhetnek, négy hely viszont még kiadó az év végi londoni World Tour Finals-re.

Hagyományosan októberben a Távol-Keleten méri össze tudását a férfi teniszmezőny színe-java. A hónap elején Pekingben és Tokióban 500-as tornát rendeznek, majd jön a Sanghaj Masters, amely az év utolsó előtti 1000-es megmérettetése. Ezek a versenyek fizetnek a legjobban, így döntő lesz, hogy akik harcban vannak a világbajnokságért, ebben a két hétben hogyan szerepelnek. 

Négy játékosnak nem kell aggódnia, a háromszoros bajnok Novak Djokovics toronymagasan vezeti az idei pontversenyt, de három Grand Slam-győzelemmel ez nem is csoda. A szerb világelsőt Andy Murray követi, aki hetedik alkalommal kvalifikálta magát a vb-re. A két svájci világklasszis, Roger Federer és Stan Wawrinka szintén ott lesznek a mezőnyben. 

Tavaly 4000 pontnál is több kellett a kvalifikációhoz, idén viszont annyira szétszakadt a mezőny, hogy 3500 is bőven elegendő lehet. Jelenleg David Ferrernek rezeg legjobban a léc, aki a nyolcadik helyen tanyázik. Mögötte elég sűrű a mezőny, ugyanakkor az üldözők bazírozhatnak arra is, hogy Murray a Davis Kupa-döntő miatt nem lép pályára Londonban. A skót sztárnak ugyanis fontosabb, hogy csapata 79 év után újra bajnok legyen, és miután idegenben, Belgiumban játszanak, ráadásul salakon, így nagy az esély arra, hogy benyeli az ATP büntetését és kihagyja a hazai vb-t. 

Ami érdekes, hogy Richard Gasquet, Kevin Anderson és John Isner sem játszott a US Open óta, ellentétben például Milos Raoniccal, aki győzött Szentpéterváron, míg David Ferrer a héten Kuala Lumpurban színesíti a mezőnyt, Tomas Berdych pedig Sencsenben. Egyelőre tehát kérdőjel az üldöző trió formája. Közülük egyébként Andersonnak szokott a leggyengébben menni Ázsiában, de élete Grand Slam-tornája után könnyen lehet, hogy a Távol-Keleten is jó eredményeket tud szállítani.

Tenisz-tippekért látogass el a LOGIBET.COM-ra, ahol a legjobb hazai és nemzetközi tipsterek tippjei közül válogathatsz!