Férfi kézilabda BL

Se pénz, se Nagy Laci - mire megy így a Veszprém?

  • hatharom.com

A férfi kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörének 3. fordulójában a horvát bajnok otthonába látogat a Veszprém csapata. A bakonyi alakulatra nehéz 60 perc várhat Zágrábban, különösen úgy, hogy a csapatkapitány Nagy László kihagyja a meccset.

Miklerre és Ilicsre kulcsszerep várhat Zágrábban is / ehfcl.com

A lengyel Wisla Plock otthonában elért döntetlent (27-27) követően a magyar bajnok a német Flensburg ellen javított mérlegén, és a kilenc gólig jutó Momir Ilics vezetésével remek győzelmet aratott a hétvégén (28-24). A veszprémiek így kellő önbizalommal utazhattak el Zágrábba, ahol a még 100 százalékos horvát bajnok lesz az ellenfél. A zágrábiak az első körben odahaza hét góllal (!) múlták felül a német THW Kielt (29-22), a második körben pedig idegenben tudták megnyerni a" balkáni el clásicót" a Celjével szemben (22-21). A horvát csapat eredményeiből is látszik, hogy bizony nagyon komoly ellenállást tanúsíthat majd szombaton, mert bár igazi világsztár évek óta nincs a keretben, Veszelin Vujovics irányításával kiváló csapat épült, amely masszív csapatmunkájával, és kőkemény védekezésével komoly fejtörést okoz immáron a legnagyobb ászoknak is.

Fogadás a végeredményre    
Zagreb Döntetlen Veszprém
2.85 9.00 1.50

"Nagyon nehéz mérkőzésre számítok a Zagreb ellen. Tavaly is már játszottunk ellenük idegenben, akkor is jók voltak, és mostanra továbbfejlődtek, évről-évre egyre erősebbek. Nagyon fiatal csapat az övék, de a játékosaik sokat fejlődtek. Nagyon kemény a védekezésük. Ha nyerni akarunk ellenük, akkor rutinosnak kell lennünk a támadásainknál, és nem szabad engedni őket, hogy fussanak, könnyű leindítás gólokkal befejezve az akcióikat" - nyilatkozta a veszprémi honlapnak Xavi Sabaté megbízott vezetőedző. A spanyol szakember szavaira érdemes odafigyelni, hiszen a veszprémiek jól ismerhetik az ellenfelet, lévén a BL mellett a SEHA Ligában is megmérkőznek a csapatok. Habár az elmúlt években a Zagrebnak nem sikerült két vállra fektetnie a Veszprémet, a két csapat egymás elleni eredményeiből látszik, hogy évről évre közelebb kúszik a magyar csapathoz, legutóbb a SEHA Liga fináléjában Veszprémben sikerült borsot törnie a magyar csapat orra alá, amikor is egy végletekig kiélezett meccsen maradt alul esélyesebb riválisával szemben.

H2H
27.03.15 SEHA MKB Veszprém PPD Zagreb 25 - 24
01.03.15 SEHA PPD Zagreb MKB Veszprém 21 - 24
22.10.14 SEHA MKB Veszprém PPD Zagreb 27 - 22
15.02.14 BL MKB Veszprém PPD Zagreb 34 - 27
20.10.13 BL PPD Zagreb MKB Veszprém 22 - 33

Veszprémi szempontból kemény 60 percnek néz ki a szombati, különösen úgy, hogy a csapatkapitány Nagy László nem léphet pályára, mivel a Flensburg elleni rangadón a kezét törte, így legalább 6 hetes kihagyás vár rá. Nagy rendkívül fontos láncszeme a veszprémi csapatnak, hiszen amellett, hogy szellemi vezére a társaságnak, védekezésben és támadásban is kulcsszerepet vállal. A védekezést illetően még többnyire megvalósítható a pótlása, ám támadásban már nehezebb a helyzet, hiszen balkezes átlövőként egyedül a 34 éves Christian Zeitz jön számításba.

Nagy Laci hiánya és a Zagreb javuló eredményei miatt az oddsok a kezdéshez közeledve egyre inkább összeérnek. A kezdeti szorzókhoz képest sokat változtak a dolgok, hiszen a Veszprém győzelme már 1.50-es odds vagy afelett rakható, míg a horvátok győzelme közel háromszoros pénzt ér, holott volt olyan netes iroda is, ahol 4-szeres nyitóoddsal jött ki ez az opció.

A héten látott napvilágot a magyar sajtóban, hogy az MKB bank után a csapat másik főszponzora, az MVM is kiszáll a "buliból". A döntés háttéreben politikai okok húzódhatnak. A cég logója hiányzott a csapat mezéről a hazai Szuperkupa-meccsen, s a Bajnokok Ligája-összecsapásokon sem került vissza a felirat. Kálomista Gábor társelnök a Blikknek annyit árult el, még mindig tárgyalnak a cég vezetőivel."Új helyzet alakult ki az MKB kiválása után. Így az MVM-mel is új megállapodásra van szükség. Ez ügyben tárgyalunk, de még nem sikerült megegyezni. Az sem titok, hogy más cégekkel is egyeztetünk."

Habár a Zagrebnek valóban van esélye a győzelemre, azért ne feledjük, hogy a Veszprémben hemzsegnek a világsztárok. A BL-gólkirály Momir Ilics ott folytatta, ahol tavaly abbahagyta, egyelőre megállíthatatlanul kézilabdázik, a beállós poszton Renato Sulic és Andreas Nilsson is bombaformában játszik, míg a kapuban Mirko Alilovic remekelt legutóbb. A horvát hálóőrnek kulcsszerepe lehet szombaton is, hiszen kiválóan ismerheti honfitársait, így ha sikerül az elején elkapnia a fonalat, komoly lélektani előnyt kovácsolhat belőle csapata.

A Zagreb fő erőssége a védekezés, és mivel ebben a műfajban a Veszprém is nagyon erős, ezért elvileg kevés gólos találkozóra lehet számítani. Éppen ebből kifolyólag a nagy mértékű különbségnek sincs túl sok realitása, a horvátok ráadásul hazai barlangjukban - ahol közel 10 ezer nézőt várnak - az elmúlt egy évben három vereséget szenvedtek el csupán, a legnagyobb különbség pedig csak három találat volt.

Zagreb - Veszprém
hatharom.com-tipp: Zagreb +4,5
TippmixPro@1.30
PPD Zagreb - MVM-Veszprém
Bajnokok Ligája, A-csoport, 3. forduló
Zagreb Aréna, szombat 20 óra
Vezeti: Martin Gjeding (DEN) Mads Hansen (DEN)
Tv: Sport1, EHF Tv, HRT2
Bajnokok Ligája, A-csoport
    M GY D V GK P
1. PPD Zagreb 2 2 0 0 50:42 4
2. MKB Veszprém 2 1 1 0 55:51 3
3. Celje 2 1 0 1 50:45 2
4. Kiel 2 1 0 1 54:50 2
5. Flensburg-H. 2 1 0 1 63:60 2
6. PSG 2 1 0 1 61:63 2
7. Wisla Plock 2 0 1 1 51:56 1
8. Besiktas 2 0 0 2 45:62 0