Magyar foci

Újabb tehetséggel bánt el egy könyörtelen külföldi klub

  • gradessaint

Kelemen Dávid a nyáron igazolt Izraelbe, de végül senkinek sem kellett. Természetesen ő nem tehet semmiről.

A 23 éves középső védő, Kelemen Dávid idén nyáron igazolt az izraeli Hapoel Tel-Aviv csapatába, miután idén tavasszal kikerült az MTK első csapatából. A korábbi U-válogatott játékos a tavalyi évad elején közölte a kék-fehérek vezetőségével, hogy nem hosszabbítja meg lejáró szerződését, mert szeretne külföldre menni. A csapat ezért a tartalékokhoz száműzte, de a védőnek így is összejött a váltás, és júniusban csatlakozott az izraeli bajnokság egyik kirakatcsapatához.

Igaz, sok sót nem evett meg: már itthon is van, miután sem a Hapoelnél, sem kölcsöncsapatánál, a Bnei Jehudánál nem tartottak rá igényt. Ebből az apropóból az nso-nak adott interjút.

„Nincs miért magyarázkodnom, mert ami tőlem tellett, megtettem, végrehajtottam” - szól a szokásos mantra, mielőtt még véletlenül felmerülne valakiben, hogy esetleg a játékos is hibás valamiben. Á, dehogy, ne vicceljünk már kérem!

Az egészben egyébként ez a legviccesebb: egy ember, aki megbukott, könnyűnek találtatott, kvázi hazazavarták, jön, és igyekszik eladni, hogy mindenki más hibás volt, csak épp ő nem. Ha igaz is, ez így semmiképp nem szimpatikus, arról nem is beszélve, milyen munkamorálja lehet annak, aki a kudarcok után első körben nem egyből saját magában, hanem a környezetében keresi a hibát?

Félreértés ne essék, simán benne van, hogy Kelemen tényleg mindent megtett, és kihozta magából, ami benne van, nem tudom, nem láttam, nem tudom megítélni. De ha így is van, az még mindig nem garancia, sehol, semmire: tényleg annyira nehéz elképzelni, hogy egy magyar játékos tudása legjavát nyújtva sem elég jó egy nemzetközi szinten is ismert csapatnál? Mert szerintem ez kb. a papírforma, nem valami óriási összeesküvés.

Jó, azt sem szabad kizárni, hogy Kelemen tényleg rosszul járt, és a menedzsere ügyködése áll a dolog mögött -  ha valaki, akkor a játékosügynök biztosan nem járt rosszul a bolton. De a példa akkor is rossz: ha az ember hibázik és kudarcot vall, első körben magában keresse a hibát, de másokban.

Jó, tudom, el kell valahogy adnia magát legalább az NB II-be. De akkor is!