BL

Győzelmi kényszerben a Manchester United

  • hatharom.com

Komoly gondba kerülhetnek a Vörös Ördögök, ha szerdán nem győzik le a Wolfsburg együttesét a Bajnokok Ligájában.

Rooneyék győzelmi kényszerben lépnek pályára szerdán. - Fotó: caughtoffside.com

Egy angol-német párharc mindig pikáns, pláne, ha olyan klubok vívják, mint a Manchester United és a Wolfsburg. A szerdai ütközetet a vendégek várják jobb helyzetből, hiszen a hazaiaknak csak a győzelem az egyetlen elfogadható eredmény.

Pedig összességében eddig kiváló szezont fut Louis van Gaal együttese, hiszen az Angol Ligakupában továbbjutott a csapat, a Premier Leauge-ben a hétvégén az élre állt, és még a Bajnokok Ligájában is megnyerheti csoportját. Ehhez viszont az kell, hogy a Vörös Ördögök legyőzzék szerdán a Wolfsburg együttesét, ami nem lesz sétagalopp, de nem is megoldhatatlan feladat.

A hazaiak számára a legfontosabb, hogy a PL formájukat vegyék elő, és nem azt, amelyikkel könnyűnek találtattak a PSV Eindhoven otthonában. Igaz, az akkori találkozóhoz képest, ezúttal ott lesz a pályán Wayne Rooney, aki idén a United egyik legjobbja. Vele, na, meg a hazai pálya előnyének köszönhetően az olyan játékosok hiányát is elbírják majd szerdán Louis van Gaalék, mint Luke Shaw, Michael Carrick, Marcos Rojo, Antonio Valencia és Ander Herrera. Egyébként sincs választásuk az angoloknak, támadniuk és győzniük kell, ha nem akarnak komoly bajba kerülni.

[2088232] 2015-09-30 20:45:00 Manchester United - Wolfsburgx

Ami a vendégeket illeti, a Wolfsburg egyre gyengébb muzsikál, csapat még mindig szenved Kevin de Bruyne távozásának köszönhetően, a Bayern Münchentől 5-1-re kaptak ki a zöld-fehérek - januárban még 4-1-re verték a bajorokat a belgával, és vele még a Német Szuperkupát is elhappolték a piros-kékek ellenében augusztusban -, majd a hétvégén nem sikerült a javítás, a Bundesliga utolsója, a Hannover ellen mindössze 1-1-es döntetlenre voltak képesek Dietmar Hecking tanítványai hazai pályán.

Persze nem csak de Bruyne hiányával lehet magyarázni a formahanyatlást, hanem azzal, hogy most már sokkal jobban figyelnek a Farkasokra, na, meg persze azzal, hogy rengeteg a sérült a németeknél. Szerdán például Vieirinha, Koen Casteels, Luiz Gustavo, Robin Knoche és Felipe Lopes sem áll a wolfsburgiak rendelkezésére, ami nem egy jó előjel, hiszen nem túl bő a keretük. Igaz, a zöld-fehérek biztosan átadják a területet a manchesterieknek, hiszen számukra már a döntetlen is kiváló eredmények számítana, köszönhetően annak, hogy az első játéknapon legyőzték a CSZKA Moszkvát. Ez viszont könnyedén visszaüthet, mint például bő egy hete a Bayern München otthonában.

Véleményünk szerint az erősebb és jobb formában lévő Manchester United megszerzi első pontjait a Bajnokok Ligája kiírásában, avagy a Vörös Ördögök felfalják a Farkasokat szerdán az Old Traffordon.

Háromesélyes fogadás a mérkőzésre - a     szorzói
Manchester United Döntetlen Wolfsburg
1.73 3.60 4.45
[2088232] 2015-09-30 20:45:00 Manchester United - Wolfsburgx;