Bulvár

Fegyverrel védte meg magát a bíró Brazíliában - videó

Sokkoló jelenetsorok kerültek fel az internetre Brazíliából: egy alacsonyabb ligás mérkőzés hevében a játékvezető (!) egy pisztollyal próbálta meg helyreállítani megtépázott renoméját.

A nem mindennapi jelenetre egy regionális bajnoki mérkőzésen, Bela Horizonte városától nem messze fekvő Brumadinhóban került sor. Az incidens azután robbant ki, hogy a Gabriel Murta játékvezető piros lapot mutatott fel a vendégek egyik játékosának. Az indulatokat alaposan felkorbácsolta a döntés, hiszen a videón is jól látható, hogy a játékosok rárontottak a játékvezetői hármasra, majd az agresszív fenyegetőzést Murta sporttárs megunta és beszaladt az öltözőbe a pisztolyáért. Miután a jelenlévők érzékelték, hogy a bíró változtatott az erőviszonyokon, gyakorlatilag mindenki leszaladt a pályáról.

Az esetet követően Murta játékvezető azt mondta a rendőrségnek, hogy egyik partjelzőjét akarta megvédeni. A regionális liga elnöke és a játékvezetői kar főnöke is megszólalt az eset kapcsán. Előbbi elmondta, a játékvezetőt rugdosták és meg is "csapták", a bírók főnöke pedig azt mondta, a játékvezető csupán önvédelemből vette keze a fegyvert, mivel fenyegetve érezte magát és társait. Gabriel Murta játékvezetőt az eset után pszichológiai vizsgálatnak vetették alá, várhatóan eltiltás vár majd rá.

Az agresszívnak tetsző viselkedés egyébként egyáltalán nem ritka a brazil "megyei" meccseken, több, mint két éve például óriási vérfürdőt rendeztek a szurkolók, amikor is a pályán négyelték fel a mérkőzést vezető bírót. Ki tudja, talán emlékezett az esetre "spori" is....

Az esettől függetlenül egyébként megállapítható, hogy a brazil klubfutball hanyatlik. A hazai rendezésű vb - amelybe kis híján belerokkant az ország gazdasága - kudarcba fulladt, a tornára megépített óriási arénák pedig konganak az ürességtől. A brazil bajnokságot egyébként a nagy múltú Corinthians vezeti, 28 forduló után hét pont az előnye az Atlético Mineiróval szemben.

178896