Barcelona

Ki, ha nem Messi?

A Bayer Leverkusen elleni BL-találkozón Luis Suárez vagy Neymar tündöklése várható.

Mint az köztudott, Lionel Messi súlyos sérülést szenvedett a Las Palmas elleni hétvégi bajnokin, melynek eredményeképpen két hónapig nem léphet pályára a Barcelonában. Hogy ez okoz-e bármiféle visszaesést, arra nyilván korai lenne még jóslatokat megfogalmazni, de annyi bizonyos, valakinek pótolnie kell majd a kieső gólokat.

   
  1 X 2
Barcelona-Leverkusen 1.36 4.70 7.50

Messi a Barcelona idén szerzett 18 góljának harmadát szállította, természetesen mögötte Suárez és Neymar sorakoznak. Luis Enrique felállást aligha fog váltani, így csupán az a kérdés, a két dél-amerikai klasszis mellett Sandro Ramírez vagy pedig Munir El-Haddadi fog-e kezdeni. Az előző szezonban mindössze három olyan találkozó volt, amelyen az argentin zseni nem lépet pályára, ekkor a Barcelona 16 gólt lőtt összesen, igaz, könnyű kupameccs volt mindhárom.

A Barcelona gólszerzői az előző szezonban, amikor Messi nem lépett pályára
Játékos Gólok száma
Pedro 5
Sergi Roberto 2
Iniesta 2
Adriano 2
Adama Traoré 1
Sandro Ramírez 1
Jérémy Mathieu 1
Rafinha 1
Rakitic 1

A felső adatsorból nem könnyű ugyan kiindulni, lévén, hogy a játékosok többsége biztosan nem lép pályára kedd este, így csupán arra tudunk hagyatkozni, hogy melyik játékos van a legjobb formában. Messi sérülését követően Suárez lépett elő és duplájával verték meg a Las Palmast. Az uruguayi támadó góljára 1.88-szoros szorzóért fogadhatunk a Leverkusen ellen a kék-narancssárga irodánál, míg Neymar legalább egy találatával 2.09-szeres pénzt nyerhetünk.

[2088172] 2015-09-29 20:45:00 Barcelona - Bayer Leverkusenx

Kérdéses, hogy a Barcelonára milyen hatással lesz Messi hiánya, a Leverkusen nem tűnik verhetetlen csapatnak. A Gyógyszergyáriak ugyan két nyertes bajnokin vannak túl, ám ezzel együtt is csak az ötödik helyet foglalják el a Bundesligában úgy, hogy hét meccsen háromszor is vereséget szenvedtek és nyolc gólt kaptak. Mi úgy véljük, megéri fogadni Suárez góljaira ilyen szorzóval, a bátrabbak még a legalább két gól opciót is kiválaszthatják, négyszeres oddsért, méghozzá a zöld irodánál.

[2088172] 2015-09-29 20:45:00 Barcelona - Bayer Leverkusenx;
2015-09-29;42