Sportfogadás

Melyik NB I-es meccsekkel nyerhetünk a héten?

Fővárosi rangadó és érdekes Vidi-Puskás találkozó is vár ránk az OTP Bank Liga 11. fordulójában.

Meglepetésekkel teli tizedik fordulón vagyunk túl, hiszen a két, a fogadók által leginkább favorizált csapat is elbukta a mérkőzését. A Ferencváros a győzelmi szériáját Felcsúton szakította meg, míg a Videoton Békéscsabán szenvedett egészen kínos vereséget. Hogy a fogadók mennyire bíztak a piros-kékekben, arról a vendégek szorzója árulkodik, amely 1.80-ról egészen 1.40-ig csökkent le.

Fogadás az NB I 11. fordulójára - a    oddsai
Dátum Mérkőzés 1 X 2
Szombat, 18:00 INFO Békéscsaba-MTK 3.70 3.45 1.92
szombat, 18:00 INFO Debrecen-Újpest 1.77 3.55 4.30
Szombat, 18:00 INFO Diósgyőr-Haladás 2.27 3.25 3.00
Szombat, 18:00 INFO Vasas-Paks 2.27 3.25 3.00
Szombat, 18:00 INFO Videoton-Puskás Akadémia 1.81 3.55 4.05
Szombat, 20:30 INFO Ferencváros-Honvéd 1.31 5.00 8.60

Nehezen tippelhető mérkőzésnek tűnik első ránézésre a Békéscsaba-MTK. Az általunk is sokszor lesajnált viharsarki gárda előbb a Diósgyőr ellen ikszelt úgy, hogy simán győzelmet érdemeltek volna, majd pedig az előző hétvégén a Videoton ellen tartották otthon a három pontot. Zoran Szpisljak gárdája ezzel lőtávolságon belülre került, ami a bennmaradásért vívott küzdelmet illeti. Az MTK egy igen fordulatos mérkőzésen tudott egy pontot szerezni a Szusza Ferenc Stadionban, de László Csabáék aligha lehetnek elégedettek a döntetlennel, lévén, hogy két tizenegyest is elhibáztak. A kék-fehérek zsinórban ötödik idegenbeli bajnokijukra készülnek, ám 1.92-es szorzón mi nem fogadnánk a győzelmükre. Underes meccs várható.

Szépen lassan kezd formába lendülni a DVSC gárdája, Kondás Elemér fiai ugyanis az utolsó három meccsükön hét pontot szereztek. Érdekesség, hogy az idény első feléhez képest megváltozott a Loki eredménysora, ugyanis a támadósor helyett mostanában inkább a védelem jeleskedik, így a Debrecen kevés gólos mérkőzéseket játszik. Ugyanez a vendég újpestiekről nem mondható el, hiszen az utolsó négy meccsük overes volt. A Debrecen-Újpest találkozók mindig igen pikánsak és feszültek a két szurkolótábor nincs éppen jó viszonyban. A DVSC-nek az elmúlt években nem ment az Újpest ellen, 2012 óta csupán kétszer sikerült nyerniük a piros-fehéreknek. 1.77-ért nem tippelnénk 1-est a rangadóra, viszont a gólok száma bőven elérheti a hármat.

A Diósgyőr idén két döntetlent játszott, ráadásul mindig szoros találkozókat vívnak Bacsáék. A Haladás összesen ötször remizett a bajnokságban, míg a két csapat utolsó hat, egymás elleni meccséből öt is pontosztozkodással végződött - nem egyértelmű a végeredmény? Egyik együttes sincs kirobbanó formában, a Haladás a kötelező győzelmeket sem tudja abszolválni, a DVTK védelme pedig egészen botrányos a szezonban. 2-2, 2-1 körüli végeredmény várható, ha bízunk abban, hogy Bekő Balázs összeszedi a csapatát, a 2.27-es odds nem is rossz.

A Vasas-Paks mérkőzésről nehéz magasztos gondolatokat megfogalmazni, ez is egy nehezen tippelhető összecsapás. Ha pusztán a statisztikákat nézzük, az NB I négy legunderesebb csapatából kettő feszül egymásnak Angyalföldön, így logikus lehet a kevés gólra szavazni. Mindazonáltal, ha a piros-kékek szeretnék kiharcolni a bennmaradást, illene legyőzniük azt a tolnai csapatot, amely idegenben továbbra is nyeretlen. Szoros 1-0, 2-0 várható, a 2.27-es oddsot a fővárosiak sikerére érdemes megfontolni.

Ha Videoton-Puskás Akadémia, akkor a fogadók sokáig dörzsölhették a tenyerüket. A két klub közötti egyértelmű viszony az első három meccsen Vidi-győzelem formájában materializálódott, ám az idén márciusi meccsük alkalmával 0-0 lett a végeredmény. A fehérváriaknak egyre égetőbb szükségük van a pontokra, de a Puskás is közel áll a veszélyzónához. Könnyen előfordulhat, hogy a vesztes fél az első 11 fordulót követően kiesőhelyen áll majd. Ha gonoszak akarnánk lenni, szimplán azt mondanánk: nem a mérkőzés végeredményét kell kitalálnunk, hanem azt, hogy a két csapat mit beszél meg egymással...

Megszakadt a Ferencváros győzelmi szériája Felcsúton, de azért nem valószínű, hogy a héten összeül a válságstáb a IX. kerületben. A zöld-fehérek minden bizonnyal javítani fognak hazai pályán, habár a Honvédot idén nem könnyű megverni. A piros-feketék szombaton a DVTK-t győzték le hazai pályán, megszakítva ezzel három meccsen át tartó nyeretlenségi és góltalansági szériájukat. A két csapat utolsó három bajnokiját a Ferencváros nyerte meg, így az alacsony odds ellenére is joggal bízhatunk benne, hogy nem szakad meg a széria.

2015-10-03;212
184980