Tipp

Negyedszer lehet Martin a világ legjobbja

  • Cesc18

Szerdán a férfiak egyéni időfutamával folytatódik a richmondi kerékpár-világbajnokság.

Világbajnokság, férfi egyéni időfutam
Hatharom-tipp: Tony Martin
TippmixPro @ 1.80
Eddig éri meg: 1.70
Tipperősség: 5/10

A pálya a csapatidőfutamhoz hasonlóan nem nevezhető igazán nehéznek. A szintrajon látszódik, hogy kisebb-nagyobb dombok lesznek az 53 km-es táv alatt, de ezeket kis túlzással lendületből legyűrik a kerekesek. 

Az aranyéremért várhatóan három versenyző lesz harcban. Az első számú favorit az a Tony Martin, aki 2009 óta a bronzéremnél lejjebb egyszer sem adta, a dobogó legfelső fokára pedig háromszor is felállhatott. Korunk legjobb időfutammenője, ebben a szezonban két fő célja volt. Az egyik, hogy a Tour de France-on magára húzhassa a sárga trikót, a másik pedig, hogy ezt az időfutamot megnyerje. Előbbit kipipálhatja és várakozásaink szerint utóbbinak is ez lesz a sorsa. A felkészülése egyébként felemásra sikerült, a francia háromhetesen ugyanis bukott és feladni kényszerült a versenyt. Viszonylag hamar összedórozták és a vb előtti hetekben már bőven rótta a verseny kilométereket. Hétfőn a csapatidőfutamban ezüstérmet szerzett, amivel jelezte, hogy jó formában van. Úgy nyilatkozott, hogy magát is meglepte ezzel a teljesítménnyel. 

Martin legfőbb kihívója az ausztrál Rohan Dennis, aki csapatával megvédte a címét. Sokat vállalt Dennis, egyértelműen neki köszönheti a BMC az újabb aranyérmet. Szépen fejlődik, ám ahogyan tavaly, úgy most sem biztos, hogy képes lesz néhány napon belül regenerálódni. Egy éve a csapat arany után egyéniben "csak" az ötödik lett. Az érem abszolút kinéz neki, de extra teljesítmény kellene a legfényesebbhez. 

Akivel számolnunk kell még az Tom Dumoulin. A fiatal holland kerekes már tavaly is csillogtatta a tudását, akkor Martin mögött bronzérmet szerzett. Idén még jobb formát mutatott és több időfutamot is megnyert. A felkészülése azonban nem a tervek szerint alakult. Elment ugyanis a Vueltára, hogy ott is behúzza a krónot, ám annyira jól szerepelt a versenyen, hogy harcban volt az összetett megnyeréséért, így a három hetet kőkeményen végig nyomta. Az utolsó előtti napon még vezetett, ott azonban elfogyott az ereje és végül a hatodik lett. Mivel a spanyol kör a vb előtt bő egy héttel ért véget, így nem sok ideje maradt pihenni, ráadásul a csapat versenyen is rajthoz állt hétfőn. Hiába állt jó erőkből a csapata, lecsúsztak a dobogóról. 

A pálya abszolút kedvez Martinnak, hiszen ezen tényleg brutál áttételt lehet hajtani, abban pedig ő verhetetlen. Dennis a csapatidőfutamon rengeteget kiadott magából és egyelőre egyébként sem említhető egy lapon a némettel, míg Dumoulin egyértelműen fáradtan érkezett a vb-re, nyilatkozta is, hogy nincs 100 százalékos formában. Úgy véljük Martin negyedik alkalommal is elhódítja az aranyérmet.

További kerékpár-tippekért látogass el a Logibet.com-ra!