Bundesliga

Szalaiékon is átléphet a Dortmund

  • hatharom.com

A bombaformában lévő, a forduló előtt listavezető Dortmundnak nem jelenthet gondot a nyeretlen Hoffenheim legyőzőse, még idegenben sem.

Reusék a Hoffenheim otthonában is simán nyerhetnek.

A nyári szünetben alaposan átalakult a Hoffenheim együttese, a szakírók szerint gyengült, no, de közel sem annyit, hogy öt mérkőzést követően mindössze egyetlen szerzett ponttal a Bundesliga 15. helyén álljon. Azért maradtak még komoly játékosok a kék-fehéreknél, sőt olyanokat futballistákat sikerült igazolniuk, mint Eduardo Vargas vagy Kevin Kuranyi. Azonban velük sem megy a gárdának, hiszen még az újonc, és egyben a bajnokság leggyengébb gárdája, a Darmstadt ellen sem sikerült nyernie a hazaiaknak.

Komoly gondok vannak tehát a Hoffenheimnél, a csapat védelme katasztrófa, míg támadóegysége is jócskán elmarad korábbi önmagától. Támadóposzton, honfitársunk, Szalai Ádám segítségére lehetnek a hazaiaknak, azonban a magyar válogatott támadó már a kispadra (!) sem fér oda a formán kívüli Hoffenheimben. Ráadásul a hírek szerint Markus Gisdol vezetőedző leváltása is téma már a kék-fehéreknél, azonban a német mester még élvezi a tulajdonosok bizalmát, ám nagy kérdés, hogy meddig.

[2002142] 2015-09-23 20:00:00 Hoffenheim - Borussia Dortmundx

Könnyen lehet, hogy Gisdol utoljára ül a Hoffenheim kispadján szerdán, hiszen a Dortmund bombaformában van, és a hétközi bajnokin sem lassítana. A Borussia idáig valamennyi idei tétmeccsét megnyerte, aminek köszönhetően vezeti például a Bundesligát. A hétvégén a Bayer Leverkusen ellen nyertek 3-0-ra Thomas Tuchel tanítványai, méghozzá úgy, hogy a csapat legnagyobb sztárja, Marco Reus nem lépett pályára. A német válogatott játékos viszont mostanra kiheverte sérülését, vagyis vélhetően kezdőként lép pályára a Hoffenheim ellen, avagy újra a legerősebb csapatát küldheti pályára Tuchel mester.

Mindezek után pedig szinte borítékolható, hogy a sokkal erősebb és jobb formában lévő BVB legyőzi a mély gödörben lévő Hoffenheim gárdáját, mi pedig azon sem lepődnénk meg, hogy ha a különbség legalább két találat lenne a vendégek javára.

Európai hendikepes fogadás a mérkőzésre - a     szorzói
Hoffenheim +1 Döntetlen (Dortmund -1) Dortmund -1
2.50 3.80 2.00
[2002142] 2015-09-23 20:00:00 Hoffenheim - Borussia Dortmundx;