Férfi kézilabda BL

Bravúr kell a Szegednek a pontokhoz

Vasárnap délután a lengyel Kielcét fogadja a férfi kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörében a MOL-Pick Szeged gárdája. A Tisza-parti alakulat decemberben nagyon közel állt a bravúrhoz, ám végül egy góllal elbukott a lengyel sztárcsapat ellenében. Vajon most képes lesz borítani a papírformát?

Akárcsak az elmúlt szezonban, az ideiben is egymás mellé sorsolta Fortuna a Szegedet és a Kielcét. A mögöttünk hagyott idényben a lengyel bajnok oda-vissza legyűrte Juan Carlos Pastor gárdáját, Kielcében öt, Szegeden egy góllal bizonyult jobbnak a magyar ezüstérmesnél. Érdekesség, hogy 2013-ban is találkozott egymással a két csapat, igaz akkor már az egyenes kieséses szakaszban, ahol az első felvonást a Szeged egy góllal meg tudta nyerni.

A helyzet az, hogy az erőviszonyok nem sokat változtak az elmúlt 2-3 évben, amíg a Szegednek legfeljebb egy negyeddöntő lehet az álma az elitsorozatban, addig a Kielce masszív FinalFour-esélyes továbbra is. A lengyel sztárcsapat a nyáron sem sokat változott a horvát válogatott Zeljo Musa és a lengyel Piotr Grabarczyk, ám érkezett a Plokctól Mariusz Jurkiewicz. A Kielce kispadján továbbra is a magyar szövetségi kapitányi tisztséget is betöltő Talant Dusebajev ül, aki kiválóan ismerheti a szegedi játékosok zömét. Habár a Kielce a bajnokságot egy arcpirító döntetlennel kezdte, a csapat formája rohamosan javul, így nem kérdés, hogy a győzelemért jönnek Magyarországra is.

"Számunkra most az a legfontosabb, hogy jól nézzünk ki a pályán és győzelmi esélyeink legyenek. A Szeged jó csapat, a klub minden kulcsemberével szerződést hosszabbított és érkezett Marko Curuvija és Thiagus Petrus a soraikba." - nyilatkozta a lengyelek honlapjának Dusebajev, aki annak ellenére két pontot remél vasárnap, hogy Mariusz Jurkiewicz, Mateusz Kus, Paweł Paczkowski és Piotr Chrapkowski is sérült.

Egymás elleni eredmények
06.12.14 BL Szeged Kielce Vive 26 - 27
04.10.14 BL Kielce Vive Szeged 37 - 32
24.03.13 BL Kielce Vive Szeged 32 - 27
17.03.13 BL Szeged Kielce Vive 26 - 25

Ha azt mondtuk, hogy Dusebajev személye előny a Kielcének, akkor ugyanez igaz a Szegedre is Piotr Wyszomirski miatt. A lengyel válogatott hálóőre jól ismerheti az ellenfél játékosait, hiszen a nemzeti csapatban többükkel együtt játszik. A fiatal portás nem is fél a vasárnapi találkozótól és szeretne győzelemmel indítani a BL-ben. "Minden sportoló álma, hogy ilyen sorozatban szerepeljen. Remekül sikerült a felkészülésünk, Kopaonikon megalapoztuk a jó kondit, így felkészülten tekintünk a Bajnokok Ligája-sorozatra, amely kőkemény lesz.Egy BL-találkozó egészen más, mint egy sima magyar bajnoki. Olyan lelkes, magával ragadó a szegedi közönség, amely minden kézilabdást még nagyobb erőbedobásra ösztönöz. Nem is tudok mást elképzelni a vasárnapi meccsen, csakis a MOL-Pick győzelmét. Én a MOL-Pick Szeged kapusa vagyok, itt kell száz százalékot nyújtanom, és nekem minden meccsen ez a célom, így most a Kielce ellen is. Fontos a győzelem megszerzésre, mert a mostani sorozatban minden sikernek nagy jelentősége van." - mondta a kapus a pickhandball.hu-nak.

Habár hazai pályán a Szeged számíthat fantasztikus szurkolótáborára, a két csapat között játékerő egyértelműen a vendégek oldalár billen a mérleg nyelve. A Kielcében számos világsztár és rutinos klasszis játszik, akik óriási BL-tapasztalattal is rendelkeznek, így a Pastor-csapatnak minimum 100 százalékos teljesítményre lesz szüksége, ha otthon akarja tartani legalább az egyik pontot.

Fogadás a végeredményre
hatharom.com-tipp: Kielce
TippmixPro@1.50
MOL-Pick Szeged -  Vive Tauron Kielce (lengyel)
Bajnokok Ligája, B-csoport, 1. forduló
Szeged, Vasárnap 16:30
Vezeti: Oscar Raluy Lopez (ESP) Angel Sabroso Ramirez (ESP)
Tv: Sport 1, EHF Tv