NB I

Mikor nyerjen a Videoton, ha nem most?

  • hatharom.com

A székesfehérvári csapat szezonbeli harmadik győzelmére készül szombaton az Újpest ellen.

A Videoton harmadik bajnoki győzelmére készül szombaton.

Az utóbbi években a Videoton-Újpest találkozó rendre hazai sikerrel ért véget, azonban az idei szezonban egyértelműen a lila-fehéreknek megy jobban. Az utóbbi hetekben viszont a fővárosiak megtorpantak, ami részben Asmir Suljic Székesfehérvárra igazolásának is köszönhető, vagyis könnyedén benne van a pakliban, hogy szombaton ismét győzelmet ünnepelhet a piros-kék társaság.

Nincs könnyű helyzetben a bajnokcsapat, hiszen amilyen simán nyerte meg a Vidi az elmúlt szezont, olyan pocsékul teljesít az idei bajnokságban. Pető Tamás alakulata eddig mindössze kétszer nyert a bajnokság során, aminek köszönhetően kieső helyen áll (!) a székesfehérvári alakulat. A hazaiak ráadásul a múlt héten Pakson kaptak ki, s a gárda egyik legjobbja, Juhász Roland sérülés miatt kihagyja a hétvégi találkozót, mégis minden esélye megvan a fehérváriaknak, hogy legyőzzék a fővárosiakat.

[2005817] 2015-09-19 20:30:00 Videoton - Újpestx;

Az egyik ok Asmir Suljic személye, aki az Újpest legjobbja volt - kiválóan ismeri korábbi csapata és játékostársainak gyenge pontjait - a múlt és az idei szezonban, s nélküle egyértelműen szenvednek a lila-fehérek. A bosnyák futballista nélkül három meccset vívtak meg a fővárosiak, s mindössze egy pontot szereztek. Nagyon hiányzik tehát Nebojsa Vignjevics gárdájából Suljic, hiszen perpillanat a vendégeknél nincs olyan kaliberű játékos, aki fazont szabna az Újpestnek, összefogná a játékosokat, azaz egységet teremtene a csapatnál.

A másik az ok, az utóbbi két találkozó elvesztése, ami önmagában nem lenne gond, de ahogy kétszer is kikaptak Balajcza Szabolcsék, az biztos mély nyomokat hagyott bennük. A Diósgyőr ellen egészen a 91. (!) percig vezettek az újpestiek, azonban mégis sikerült vereséget szenvedniük, míg múlt héten, a derbin, a Ferencváros ellen szintén sokáig győzelemre álltak a lila-fehérek, azonban Böde Dániel megfordította a meccset, méghozzá úgy, hogy a mindent eldöntő gólt a 89. (!) minutumban szerezte a Fradi csatára.

A Videotonnak alapvetően jobb és erősebb csapata van, mint a vendégeknek, s, ha a játékosok átlépnek árnyékukon, a maximumot nyújtják, akkor legyőzhetik az utóbbi hetekben formán kívüli, kilátástalanul focizó Újpestet. A hazai siker pedig most kifejezetten jól fizet, hiszen bőven duplázhatunk a piros-kékek sikerével.

Háromesélyes fogadás a mérkőzésre - a     szorzói
Videoton Döntetlen Újpest
2.15 3.30 3.20