Nemzetközi foci

City, Dortmund, Juve - ideje váltani?

A hétvégén folytatódnak a topligák, mi pedig három sztárcsapat sorozatát vettük górcső alá. Vajon megszerzi első győzelmét a Juventus? Kipukkad a dortmundi lufi? Ismét megússza gól nélkül a City? Ha szeretsz szériákra vagy éppen szériák ellen fogadni, Neked ajánljuk ezt a cikket!

Kompany vezérletével a City védelme egyelőre feltörhetetlen az ellenfeleknek

Megfogja a City-t a BL-pofon?

Az angol Premier League-ben veretlenül álló Manchester City a keddi Bajnokok Ligája-találkozón alaposan megtréfálta a fogadókat, hiszen hazai pályán 2-1-es vereséget szenvedett a bukdácsoló Juventustól. Manuel Pellegrini alakulata ráadásul úgy bukta el a rangadót, hogy az 57. percben megkaparintotta a vezetést, ám végül az olaszok fordítottak és ezzel kényelmetlen helyzetbe hozták a manchesterieket.

A kudarcot egy gyors győzelemmel lehetne leginkább feledtetni. A Premier League-ben a hétvégén a West Ham United lesz az égszínkékek ellenfele, a helyszín pedig az Etihad lesz. A City a bajnokságban egyelőre parádézik, öt fordulót követően 15 szerzett ponttal és 9-0-s gólkülönbséggel áll a tabella élén.

[1988764] 2015-09-19 18:30:00 Manchester City - West Ham Unitedx;

A West Ham ellen ráadásul igen jól megy a City-nek, legalábbis pályaválasztóként, hiszen utolsó hét meccsüket egyaránt megnyerte. Növeli a hazaiak esélyeit, hogy a vendégek soraiból olyan nevek hiányoznak majd, mint Enner Valencia, Alex Song, Angelo Ogbonna vagy Mauro Zarate.

Első ránézésre ez a meccs a tipikus "országos egyes", de nem árt azért óvatosnak lennünk. Egyrészt a City-t fejben megfoghatta a Juve elleni pofon, és hát ugye a kötelező győzelmek általában mindig nehezen születnek meg. Hogy megszakad e a City szériája a bajnokságban, arra azért nem vennék mérget, de azért  most már érik egy kapott gól, hiszen WHU pedig támadásban egyelőre igen eredményesen játszik, öt meccsen 11-szer volt eredményes.

Hazai csapat kapott gól nélkül játssza le a mérkőzést? -   
Igen Nem
TippmixPro@2.00 TippmixPro@1.65
[1988764] 2015-09-19 18:30:00 Manchester City - West Ham Unitedx;

Meglesz zsinórban a 12. dortmundi siker?

Meddig bírja a tempót a Dortmund?

Kevesen számítottak rá, hogy a Borussia Dortmund ilyen startot vesz a szezonban: a nemzetközi és a hazai kupát is beleszámítva a fekete-sárgák immáron 11 (!) tétmeccset nyertek meg zsinórban. A Bundesligában jobb gólkülönbségének köszönhetően vezet a szintén hibátlan Bayern München előtt, a 4 kör alatt rúgott 15 gól pedig önmagáért beszél.

De vajon tényleg ennyire jó az idei Dortmund? Az biztos, hogy Thomas Tuchel érkezésével új lendületet kapott a gárda -  Aboumeyang, Mikhitarjan és Reus is kiváló formának örvend - , de azért az idei ellenfelek között nem igazán volt igazán komoly ellenfél. A hétvégén viszont egy ilyen jön, hiszen a Bayer Leverkusen komoly játékerőt képvisel, igaz a Bundesligában egyelőre csak a 13. helyen szerénykedik. A gyógyszergyáriak ugyanakkor bizakodhatnak, hiszen legutóbbi négy egymás elleni meccsükön veretlenek tudtak maradni, a hét közepén pedig a BATE ellen magabiztos győzelemmel rajtoltak a Bajnokok Ligájában.

Fogadás a végeredményre -    
Dortmund Leverkusen vagy döntetlen
TippmixPro@1.65 TippmixPro@2.11
[2002124] 2015-09-20 17:30:00 Borussia Dortmund - Bayer Leverkusenx;
[2002124] 2015-09-20 17:30:00 Borussia Dortmund - Bayer Leverkusenx;

A Juve komoly győzelemmel jelezte, korai még leírni

Beindul végre a Juve?

Az olasz bajnoki címvédő Juventus fennállása egyik leggyengébb rajtját produkálta a Serie A-ban, hiszen három fordulót követően mindössze 1 pont áll az Öreg Hölgy neve mellett. Massimo Allegri együttese egyelőre csak keresi tavalyi önmagát, ám a nyáron elengedett játékosok miatt valahol érhető a harmatos kezdés. A Manchester City elleni bravúrgyőzelem a Bajnokok Ligájában viszont átlökheti a holtponton a csapatot, amely a 4. fordulóban az első győzelmére készül.

Az ellenfél a Genoa lesz vasárnap, amely két vereséggel és egy győzelemmel áll a tabellán. Gian Piero Gasperini alakulata a tavalyi szezonban a hatodik helyen zárt, hazai pályán pedig mindössze négy találkozót veszített el a 17-ből. Hazai közönség előtt utoljára márciusban maradt pont nélkül, a mögöttünk hagyott idényben pedig a Juve is "elsüllyedt" a genovai kikötőben (1-0).

Sok minden tehát nem szól most a Juventus mellett, de azért ne feledjük, hogy a bajnokcsapatról lévén szó, bizony jó pár minőségi futballista található a keretben. Morata és Mandzukic Manchesterben betalált, a csapat szép lassan kezdi megtalálni a játékát, így Genovában azért nem esélytelen a három pontra.

Fogadás a végeredményre -   
Genoa vagy döntetlen Juventus
TippmixPro@1.85 TippmixPro@1.85
[2060320] 2015-09-20 15:00:00 Genoa - Juventusx;
tippelj-es-nyerd-meg-kedvenc-csapatod-szurkoloi-saljat