Utánpótlás

Kötelező három pont előtt az U19-esek

  • hatharom.com/mlsz.hu

Pénteken Horvátországban kezdi meg szereplését az Eb-selejtezőben a magyar U19-es labdarúgó-válogatott. A mieink pénteken Kazahsztán legjobbjaival mérkőznek meg, az oddsok alapján pedig sima meccs elé nézünk. De vajon tényleg az lesz?

Fotó: mlsz.hu

U19-es válogatottunk pénteken, a kazahok ellen kezdi meg szereplését a horvátországi Európa-bajnoki selejtező minitornán. A Sören Osterland szövetségi edző vezette válogatott a kazah, a montenegrói és a horvát korosztályos együttessel került azonos selejtező csoportba, a minitorna küzdelmeit a horvát tengerparton, Pulában és Porecsben rendezik meg. A mieink kedden utaztak el a torna helyszínére, és pénteken kezdik meg szereplésüket, az első ellenfél Kazahsztán lesz.

A magyar válogatottból két kulcsjátékos nem áll Sören Osterland rendelkezésre, Sallai Rolandot már az U21-es nemzeti csapatnál veszik számításba, míg Popov Patrik sérülés miatt nem tarthat az együttessel. Az utazó kerettagok közül is kisebb sérüléssel bajlódnak néhányan, de a nehézségek ellenére a játékosok és a szövetségi edző is optimistán tekint a torna elé, és továbbjutást vár a csoportból. "A játék bizonyos részeiben sokat fejlődtünk az elmúlt időszakban. Vannak még hibáink, de egyre kevesebb, ezért optimistán készülünk az Eb-selejtezőre. Jó érzéseim vannak, még van néhány napunk a regenerációra, illetve a kazahok elleni felkészülésre, szerintem jó úton járunk" - nyilatkozta az mlsz.hu-nak a német szakember a hét közepén.

Az oddsok alapján a magyar válogatott egyértelműen esélyese a találkozónak. Tény, amióta az utánpótlásunkat átvette a "német-vonal", azóta korosztályos csapataink kevésbé okoztak csalódást, mint korábban, ugyanakkor a kazah futball is rengeteget fejlődött, így szinte biztos, hogy nem ismétlődik meg a 2007-es eredmény, amikor is a magyar ifisták 6-0-ra ütötték ki a kazah csapatot.

A magyar csapatnak természetesen a továbbjutás a célja (1-2. hely valamelyike), ehhez pedig nem férhet bele a kazahok elleni botlás, hiszen a montenegróiak ellen nehezebb dolgunk lesz, nem is beszélve a házigazda horvát válogatottról...

Fogadás a végeredményre    
Magyarország Döntetlen Kazahsztán
1.40 4.25 5.75
A magyar U19-es válogatott kerete
Kapusok: Demjén Patrik (MTK Budapest), Gyollai Dániel (Stoke City), Major Barnabás (Vasas)
Védők: Szivacski Donát (Siófok), Pávkovics Bence (Újpest FC), Czingráber Máté (Siófok), Szalai Attila (Rapid Wien), Tóth Bence (Puskás Akadémia), Fodor Ákos (Puskás Akadémia)
Középpályások: Haris Attila (Ferencváros), Rózsahegyi Dominik (Budapest Honvéd), Vogyicska Bálint (MTK Budapest), Petró Balázs (Illés Akadémia), Szabó Bence (Puskás Akadémia)
Támadók: Korozmán Kevin (Soroksár), Szatmári István (MTK Budapest), Murka Benedek (Vasas), Bíró Bence (Guimares), Boros Gábor (DVTK)
Az U19-es torna programja
Szeptember 18., péntek:
Magyarország-Kazahsztán, 14.00, Porec
Horvátország-Montenegró, 16.00, Pula
Szeptember 20., vasárnap:
Montenegró-Magyarország, 14.00, Pula
Horvátország-Kazahsztán, 16.00, Porec
Szeptember 23., szerda:
Magyarország-Horvátország, 16.00, Pula
Kazahsztán-Montenegró, 16.00, Porec
[2091283] 2015-09-18 14:00:00 Magyarország U19 - Kazakhstan U19x;