NB I

Mire megy a Vidi Pakson?

  • hatharom.com

Kőkemény mérkőzés vár a bajnoki címvédő Videoton együttesére Csertői Aurél csapatának otthonában.

Nehéz 90 perc vár a Videotonra Pakson.

Tragikusan kezdte a Videoton a bajnokságot, hiszen hét fordulót követően kieső helyen szerénykedik a tavalyi bajnok. Azonban a legutóbbi mérkőzését már megtudták nyerni a piros-kékek, méghozzá a jó erőkből álló Debrecen ellen nyertek Pető Tamásék.

A Loki elleni sikerrel áttört egy gát a fehérvári futballistákban, hiszen hat vesztest tétmeccs után nyertek újra, igaz, ettől függetlenül szombaton egyáltalán nem lesz könnyű dolguk. A csapatból sérülés miatt Juhász Roland biztosan kimarad, Rudolf Gergely szereplése is kérdéses, viszont Asmir Suljic ezúttal már kezdőként léphet pályára. Az Újpestről érkezett középpályás jól mutatkozott be új csapatában, hasznos tagja volt a gárdának, avagy tevékeny részese volt a győzelem kiharcolásában. Az újabb sikerre pedig nagy szüksége lenne a vendégeknek, ha el akarják érni céljaikat idén, hiszen az első helyezettel szemben 15, míg a még éppen dobogós MTK-val szemben hét egység lemaradása van a piros-kékeknek.

A három pontot ugyanakkor roppant nehéz lesz begyűjtenie Pető Tamás alakulatának, mivel a Paks jó formának örvend idén. Csertői Aurél gárdája hazai pályán például veretlen, legutóbb pedig az éllovas Ferencváros otthonában sem vallottak szégyent a tolnaiak, még akkor sem, ha végül vesztesen hagyták el a pályát. Ami még a zöld-fehérek mellet szól hétvégén, az egyértelmű a hazai pálya előnye, no, nem a pokoli hangulat, hanem a játéktér minősége miatt. Az atomvárosi gyep, ilyen rossz időben nagyon sokszor játékra alkalmatlan, vélhetően ezúttal is inkább a birkózás lesz jellemző a találkozóra - amiben a hazaiak nagyon jók -, mintsem a kombinatív játék.

Mindezek után véleményünk szerint egy abszolút háromesélyes találkozóra van kilátás, az eredménykényszer, illetve a játéktér alkalmatlansága viszont rányomja majd bélyegét a találkozóra, vagyis úgy véljük, hogy a szokásoknak megfelelően ezúttal sem a gólokról marad emlékezetes a Paks és a Videoton összecsapása.

Fogadás a mérkőzés góljainak számára - a     szorzói
2,5 alatt 2,5 felett
1.62 2.03
[2005812] 2015-09-12 18:00:00 Paks - Videotonx;