Női kézilabda BL

A Győrnek nem okozhat gondot a döntőbe jutás

  • hatharom.com

A győriek a szerb Radnicski Kragujeváccal találkoznak szombaton Bajnokok Ligája selejtező elődöntőjében.

Ambros Martinék játszi könnyedséggel harcolhatják ki a fináléba jutást.

Hatalmas meglepetésre a Győri Audi ETO KC az elmúlt szezonban hosszú idő után alulmaradt a Ferencváros ellenében a magyar bajnoki fináléban, így a zöld-fehéreknek selejtezőre kényszerültek a Bajnokok Ligájában. A négyes tornát két nap alatt, szombaton és vasárnap le is zavarják a Glassverket otthonában, azaz Drammen városában, Norvégiában.

A tavaly előtti és azelőtti év Bajnokok Ligája címvédője a nyáron ismételten átalakult, hiszen Katrine Lunde, Herr Orsolya, Szepesi Ivett, Vesna Milanovic-Liter, Hornyák Ágnes, Macarena Aguilar, Susann Müller, Jelena Grubisic, Anna Szen, Tamires Morena és Csapó Kyra is távozott, igaz, Tomor Zsuzsanna, Kiss Éva, Tóth Gabriella, Cornelia Nycke Groot, Yvette Broch és Linn Jörum Sulland személyében minőségi játékosok kerültek Győrbe. Az újak közül Tóth Gabriella súlyos sérülést szenvedett a héten, akire a szakvezetés közel fél évig nem számíthat, s a hétvégén még Görbicz Anita sem áll a zöld-fehérek rendelkezésére, így az irányító poszton Kovacsics Anikó és Cornelia Nycke Groot szerepel majd Norvégiában.

Mindezektől függetlenül a magyar csapat szakvezetője, Ambros Martín egyébként nagyon optimista a hétvége előtt, ugyanakkor hétközi nyilatkozatában kiemelte, hogy két sorsdöntő mérkőzésre készülnek játékosaival, és csak akkor érhetik el céljukat, ha a legjobbjukat nyújtják a szombati és a vasárnapi találkozókon.

Amit a szerb csapatról tudni érdemes, a tavalyi sorozatban szintén szerepelt a BL-kvalifikációs sorozatában, azonban akkor a hazai rendezésű tornán nem tudta kiharcolni a főtáblára jutást. Pedig a dán Midtjyllandot hatalmas meglepetésre legyőzte a Radnicski, azonban a másnapi döntőben a horvát Podravka már nagy falatnak bizonyult. Jelenleg a szerb bajnokság címvédői a kragujeváciak, a csapat idei keretét pedig csak és kizárólag hazai játékosok alkotják. A Radnicski tehát nem képvisel nagy játékerőt, ráadásul a Győrrel ellentétben a szerbek idén még nem játszottak tétmérkőzést, hiszen déli szomszédunknál nem kezdődött el a bajnokság.

Leszűrhető tehát, hogy a felek között ég és föld a különbség, azaz borítékolható, hogy az ETO könnyedén átlép a Kragujevácon, vagyis simán bejut a vasárnapi fináléba, ahol a Glassverket-Dalfsen mérkőzés győztesével csatázik.