NB I

Ciki lenne, ha épp most botlana először a Fradi

Hét fordulót követően még nem veszített pontot a Ferencváros, Újpesten azonban az elmúlt években nem ment nekik. Sikerül nyernie a zöld-fehéreknek a IV. kerületben is?

Veretlen szezon ide, két kapott gól oda, ellenállhatatlan játék amoda, az Újpest-Ferencváros rangadó nem az a mérkőzés, ahol a zöld-fehér szurkolók könnyen megbocsátanának egy esetleges vereséget. Persze felesleges lenne túlmisztifikálni a találkozó fontosságát, hiszen a Fradi bajnoki címe már biztos, így a meccsnek inkább a presztízs miatt van fontos szerepe.

   
  1 X 2
Újpest-Ferencváros 3.75 3.40 1.91

Ahogy az lenni szokott, mindkét oldalt nagy a fogadkozás, egyik csapat sem érné be a döntetlennel. Mint azt a ferencvárosi oldalon többen is elmondták, édes teher az, hogy a nyolcadik fordulóban veszíthetnek először pontot, mindazonáltal kiemelten fontos lesz a szombat esti találkozó. "Mi is halljuk, hogy minden arról szól, hány meccset nyertünk zsinórban, hogy még hibátlanok vagyunk. Azt mondom, hogy jobb ez így, mintha hétből hétszer kikapnánk, az jobban nyomasztana minket. Persze megeshet, hogy ez elkényelmesíti az embereket, ezt el kell kerülni, és így kellő és nagy önbizalommal mehetünk neki a következő találkozónak. Igaz, hogy rangadó a mostani, de ezért is csak három pontot adnak, amit szeretnénk begyűjteni, amiért keményen meg kell dolgoznunk, úgy, mint a korábbi fordulókban is. Az Újpest átalakult, megpróbáltak erősíteni, biztosan kemény ellenfél lesz, de mi magunkra fogunk koncentrálni, a saját céljainkat szeretnénk elérni, így készítettük fel a játékosokat." - fogalmazott Thomas Doll.

[2005811] 2015-09-12 17:00:00 Újpest - Ferencvárosx;

A másik oldalon viszont égető szükség lenne a pontokra, hiszen a jó szezonstart után immáron másfél hónapja nyeretlen az Újpest, legutóbb Diósgyőrött kaptak ki úgy, hogy a 92. percben még az ő nevük mellett volt a 3 pont. Az ujpestfc.hu-nak a lilák régi-új támadója, Nemanja Andrics fejtette ki gondolatait a rangadóról: "Amíg Győrben játszottam, az FTC elleni meccset nem vártuk másként, mint bármely más meccset, nagyon fontos találkozó volt számunkra természetesen, de nem volt kiemelten hangsúlyos. Amikor ide kerültem, akkor éreztem, hogy ez nem ugyanaz a mérkőzés, mint a többi. A klubban lehetett érezni a hangulat folyamatos változását, mindenki a derbiről beszélt, onnantól fogva a felkészülés egészen új arcot kapott: ’Ez nem csak egy meccs, ez sokkal több.’ Minden játékos motivált, mindenki száz százalékot akar beleadni, hogy nyerjünk. Ebben a szezonban igaz, hogy nem volt nagyarányú győzelmünk a meccseken, sok volt a döntetlen, mégis arra számítok, hogy győzünk, mindenki így készül a hétvégére.”

A két gárda rendkívül vegyes eredménysort produkált az elmúlt években. Akadt kiütéses újpesti siker, akadt sima Fradi-győzelem, gólnélküli döntetlen. Ami a mostani esélyeket illeti, egyik csapatnak sincs komoly hiányzója, de Asmir Suljic Fehérvárra igazolása nagyon fájó pontja lehet az Újpest támadójátékának. A lila-fehéreknél a probléma a szokásos, nincs, aki gólt lőjön és nem valószínű, hogy a visszatérő Kabát Péter oldja majd meg ezen problémát. Az internetes fogadóirodáknál igen baráti oddsot kapunk arra, hogy Nebojsa Vignjevics csapata nem talál be, márpedig lőtt gól nélkül nem könnyű győzni... Tippünk így egyértelmű: nem most szakad meg a Ferencváros szériája.

hatharom.com-tipp: Ferencváros nyer
TippmixPro @1.91
[2005811] 2015-09-12 17:00:00 Újpest - Ferencvárosx;
2015-09-12;212
184980