Kézilabda

A világ trónjára ülhet fel a Veszprém

  • hatharom.com

Amennyiben a Veszprém legyőzi a Füchse Berlin gárdáját csütörtökön, úgy a világ urává válik.

Ilicsék a világ urai lehetnek csütörtöktől.

Elmarad az álomdöntő, vagyis a Barcelona-Veszprém a Super Globe-on, merthogy a katalán sztárcsapat, amely a májusi, kölni Bajnokok Ligája fináléjában legyőzte a bakonyi gárdát, hatalmas meglepetésre kikapott a Füchse Berlin csapatától az elődöntőben.

Ennek viszont örülhetünk, hiszen a gránátvörös-kékek valamilyen szinten a magyar bajnok mumusai, míg a németek koránt sem. A piros-fehér csapatnak pedig igen jól megy a berliniek ellen, legutóbb például augusztus elején Németországban nyertek Carlos Ortega fiai a Rókák ellen 26-24-re, méghozzá úgy, hogy a félidőben még a hazaiak vezettek két találattal.

Azóta persze sok minden történt a gárdák háza táján, több tétmérkőzést is lejátszottak már, s a németeknek volt már meglepő vereségük, például a Melsungen otthonában, míg a veszprémiek eddig 100 százalékosak, minden sorozatot figyelembe véve. Ami a Super Globe-ot illeti, egyértelműen a Berlinnek megy jobban, hiszen két komoly meccset nyert meg, főleg a Barca ellenit, azonban ez hátrány is a számukra, hiszen négy nap alatt a Veszprém elleni lesz a harmadik komoly mérkőzésük. Noha a Veszprém a brazil Taubate ellen megizzadt egy kicsit, a Sydney ellen már simázott, gyakorlatilag Nagy Lászlóék rápihentek a csütörtöki döntőre, ami nem éppen hátrány egy ilyen találkozó előtt.

Amit mindenképp muszáj kiemelni a döntő előtt, az nem más, mint a pénzdíjazás, hiszen a győztes 400 ezer, míg a vesztes 200 ezer dollárral (!) gyarapodik, ami a kézilabdában egyáltalán nem kis összeg. Ennek is köszönhetően, biztos, hogy mindkét csapat a maximumot nyújtja majd, avagy egy kiváló találkozóra van kilátás.

A fináléban egyébiránt a veszprémiek számítanak esélyesebbnek a bukmékereknél, amivel egyet kell értsünk, azonban vélhetően a németek nem adják majd olcsón a bőrüket, avagy egy szoros meccsre van kilátás.

Háromesélyes fogadás a mérkőzésre - a     szorzói
Füchse Berlin Döntetlen Veszprém
4.40 10.50 1.22