US Open

Halep lehet Azarenka újabb áldozata

  • hatharom.com

Az amerikai nyílt teniszbajnokság szerdai játéknapján mindkét nemnél kialakul a legjobb négy mezőnye.

Profi tenisz-tippeket szeretnél? Látogass el a LOGIBET.COM-ra, ahol a legjobb hazai és nemzetközi tipsterek tippjei közül válogathatsz!

Két remek párosítás a fiúknál, de a nap slágermeccse egyértelműen Viktorija Azarenka és Simona Halep ütközete lesz, ahol két korábbi Grand Slam-döntős feszül egymásnak. Az egykori világelső fehérorosz a sérülései miatt még mindig nincs a topkiemeltek között, így jöhetett össze ez a rangos derbi már a negyeddöntőben. Izgalmas összecsapás előtt állunk, hiszen ilyen téttel bíró meccsen korábban még nem találkoztak.

Ki jut tovább? - a   szorzói.
Viktorija Azarenka Simona Halep
TippmixPro @ 1.40 TippmixPro @ 2.55

A kétszeres finalista Azarenka viszonylag simán vette az akadályokat, leszámítva az Angelique Kerber elleni mérkőzését. Amit ott mutatott az egészen zseniális volt és ugyanezt lehet elmondani a német ellenfeléről is. Nem túlzás azt állítani, hogy az év meccsét játszották. Ott mutatkozott meg igazán, hogy ebben az Azarenkában jelenleg rengeteg van és az első két körben messze nem a maximumot hozta ki magából. Azt is mondhatnánk, hogy visszatért Vika, már csak a sérüléseket kell elkerülnie. Ez nem sikerült Halepnek, akinek ismét a combja rakoncátlankodik. Nem tűnik súlyos sérülésnek, hiszen így is legyőzte a nyolcaddöntőben Sabine Lisickit, de könnyen lehet, hogy a fehérorosz ellen ez már befolyásoló tényező lesz. Egyébként a román lány is remek sorozatban van, a döcögősebb tavasz után szépen összerakta a játékát. 

Kétszer találkoztak eddig, viszont meglehetősen régen, 2012-ben. A fehérorosz akkor pályafutása csúcsán volt, Halep viszont még csak egy középszerű teniszezőnek számított, így nem csoda, hogy a két meccsükön csupán hat játékot tudott összekaparni. Most sokkal szorosabb küzdelem várható, a vége azonban ugyanúgy Azarenka siker lehet. 

Azarenka és Halep legutóbbi öt egymás elleni meccse
Év Torna Borítás Győztes Eredmény
2012 Linz Kemény Azarenka 6:1, 6:1
2012 Doha Kemény Azarenka 6:3, 6:1