Vuelta

"Purito": most vagy soha!

  • hatharom.com

A 36 éves spanyol kerekes szerdán nagyot léphet előre, hogy életében először háromhetes versenyen nyerjen.

Szerdán a Vuelta egyik legfontosabb szakaszára, az egyéni időfutamra kerül sor. A 39 kilométeres kronónak a Spanyolország északi részén fekvő Burgos városa ad otthon. Óriási izgalmak várhatóak, hiszen hiába volt számtalan hegyi hajrá az eddigi 16 etapon, az első négy helyezettet kevesebb, mint 2 perc választja el egymástól. Az előzetesen esélyeseknek kikiáltott bringások közül már csak az olasz Fabio Aru van versenyben a végső sikerért. A többiek, akik lőtávolon belül vannak még, mind outsidernek számítottak a rajt előtt.

A hazaiak nagy örömére, jelenleg Joaquim "Purito" Rodriguez vezet az összetettben, előnye mindössze 1 mp Aruval szemben, míg a lengyel Rafal Majka 1 perc 35 mp-re, a holland Tom Dumoulin pedig 1:51-re követi. Érdekes harc várható, hiszen közülük a spanyol a legrosszabb időfutammenő, Dumoulin viszont messze a legjobb. A fiatal holland viszont soha nem vágott még neki úgy háromhetesen egy kronónak, hogy előtte 16 szakaszon a maximumot adta ki magából. Nagy kérdés tehát, hogy így mennyivel lesz jobb a riválisainál? Rodriguez helyzete is érdekes, hiszen az elmúlt napokban ő volt a legerősebb, de a kiharcolt előnye nem biztos, hogy elegendő lesz. Soha nem nyert még Grand Tour-versenyt, pedig tízszer is ott volt a legjobb hét között. Ha élete időfutamát tudja teljesíteni, akkor megadja magának a lehetőséget, hogy az utolsó etapokon behúzza az áhított háromhetes sikert. 

Az időfutam legfőbb favoritja egyébként Dumoulin, ő ezért a szakaszért érkezett a Vueltára, csak annyira jól sikerült az első hét, hogy így ráment az összetettre is. Érdemes lesz még odafigyelni Vasil Kiryienkára is, aki szintén kiváló időfutammenő, ráadásul a kapitánya, Chris Froome kidőlése óta sokkal kevesebbet kellett melóznia, ezáltal sokkal frissebben vághat majd neki ennek az etapnak. Elég jól fizet a győzelme, a magyar irodában 2.75-szörös oddson fogadhatunk rá.

Ki nyeri a 2015-ös Vueltát? - a   szorzói.
Versenyző Odds
Tom Dumoulin 2.05
Fabio Aru 2.65
Joaquim Rodriguez 5.25
Rafal Majka 15.25
Nairo Quintana 145.00
Kerékpár-tippekért látogass el a LOGIBET.COM-ra!