Tipp

A fiatalság diadalmaskodhat a generációk csatájában

  • Cesc18

Az amerikai nyílt teniszbajnokság pénteki játéknapján a Belinda Bencic-Venus Williams ütközetből húznánk hasznot.

Belinda Bencic-Venus Williams
Hatharom-tipp: Bencic
TippmixPro @ 1.60
Eddig éri meg: 1.55
Téterősség: 6/10

A 35 éves Venus Williams óriási szívességet tenne húgának, ha kiütné az új Martina Hingisnek tartott Belinda Bencicet, a felső ágon ugyanis jelenleg a svájci tini számít Serena legnagyobb kihívójának. Ahogyan az oddsokból azonban látszódik, a 18 éves helvét csillag a mérkőzés favoritja, és mi is mellette tesszük le a voksunkat. 

Venus ugyanis nem igazán találja a formáját, Wimbledon után a felkészülés alatt csupán egy mérkőzést sikerült nyernie, igaz, mentségére legyen, hogy betegséggel bajlódott. Jelenleg viszont nem úgy tűnik, hogy bármiféle gondja lenne, mégis két gyötrelmes meccsen van túl. Monica Puigot és Irina Falconit is csak döntő szettben tudta legyűrni. Mindkét esetben nyerte a nyitószettet majd rövidítésben bukta el a másodikat. Pedig, ha valakinek, akkor neki nagy szüksége lett volna arra, hogy ebben a pokoli hősében ne túlórázzon. 

Bencic a magabiztos rajt után a japán Misaki Doi ellen eszeveszettül megszenvedett. Szetthátrányból kapaszkodott vissza és meccslabdákat is hárítania kellett. Túlélte, és ez óriási lendületet adhat számára. Az egyik legnagyobb kihívás az ilyen tehetségeknek, hogy megfelelően kezeljék az esélyesség terhét. Majdnem beletört ebbe a feladatba a bicskája, bár azt hozzá kell tenni, hogy Doi élete egyik legjobb teniszét nyújtotta. 

Az eddigi két meccsük a US Openen
Bencic ellenfele Eredmény Venus ellenfele Eredmény
Doi 5:7, 7:6, 6:3 Falconi 6:3, 6:7, 6:2
Karatantcheva 6:1, 6:2 Puig 6:4, 6:7, 6:3

Viszonylag korai időpontban lesz a meccs, ami inkább a svájcinak kedvez, a fiatal szervezet könnyebben bírja a nagy meleget, a nagy páratartalmat. Csütörtökhöz hasonlóan ugyanis péntekre is 30 fok körüli hőmérsékletet és 60% feletti páratartalmat jósolnak.

Bencic csúcsformában játszik, ugyanez az amerikairól finoman szólva sem mondható el. Venus a két meccse alatt több, mint 100 ki nem kényszerített hibát ütött, és ő abszolút nem az a típus, aki ilyenkor visszafogná magát és türelmesebb lenne. Most is mindent támadni fog, de ennyi hibával nem igazán nyerhet. Az adogatása sem olyan acélos, mint amit megszokhattunk tőle, különösen gyenge a második szervák mögött. Ezt a svájci is kihasználhatja. 

Az egymás elleni mérlegük 3-0 Venusnak, viszont Bencic idén márciustól mutat hatalmas fejlődést, ebben az időszakban pedig nem találkoztak. A svájci hiába csak 18 éves, tudja, hogy kell megnyerni a nagy meccseket, bizonyította ezt Torontóban, ahol Serena mellett két korábbi világelsőt, Caroline Wozniackit és Ana Ivanovicsot is verte, illetve a döntőben Simona Halepet is legyűrte. Nem fog megijedni Venustól sem...

Bencic és Venus egymás ellen
Év Torna Borítás Győztes Eredmény
2015 Dubaj Kemény Venus 6:1, 6:2
2014 Roland Garros Salak Venus 6:4, 6:1
2012 Luxembourg Kemény Venus 6:3, 6:1
További tenisz-tippekért látogass el a LOGIBET.COM-ra!