US Open

Vajon ismét Fognini okozza Nadal vesztét?

  • hatharom.com

Az idei negyedik felvonása következik a Fabio Fognini-Rafael Nadal csatának. 2-1-re az olasz fenegyerek vezet, vajon sikerül egyenlítenie a spanyolnak?

Profi tenisz-tippeket szeretnél? Látogass el a LOGIBET.COM-ra, ahol a legjobb hazai és nemzetközi tipsterek tippjei közül válogathatsz!

A nap legizgalmasabb meccsének a 32. kiemelt Fabio Fognini és a nyolcadik helyen rangsorolt Rafael Nadal ütközete ígérkezik. Néhány éve aligha foglalkoztunk volna ezzel a párosítással, az idei egymás elleni meccseik azonban egy kiváló derbit vetítenek előre. Februárban ugyanis a riói salakos torna elődöntőjében a forróvérű olasz legyőzte a borítás királyát, majd ugyanezt a bravúrt megismételte Barcelonában is. A nyáron újra találkoztak, méghozzá a hamburgi fináléban, ahol a mallorcai klasszisnak sikerült visszavágnia, ugyanakkor ez sem volt egy könnyű siker, ráadásul kisebb nézeteltérés is támadt a két játékos között. A pletykák szerint az egyik térfélcserénél a spanyol beszólt valamit, Fognininek pedig nem kellett több, azonnal nekiesett:

Ki jut tovább?
Fabio Fognini Rafael Nadal
TippmixPro @ 3.65 TippmixPro @ 1.20

Nadal nem kezdte igazán meggyőzően a tornát, bár az idei szezonja fényében ebben semmi meglepő nincs. A nyitókörben Borna Coricot a vártnál simábban győzte le, viszont a 64 között Diego Sebastian Schwartzman alaposan megizzasztotta. Továbbra is rengeteg a rontás a spanyolnál, a két meccse alatt 71 ki nem kényszerített hibát ütött. Csak összehasonlításképpen, Novak Djokovics 26-nál tart...Tény, hogy Nadalnál a nyerők száma is megnőtt, de nem annyival, ami indokolná ezt a rengeteg hibát. Patrick Muratoglu - Serena Williams edzője és barátja - az elemzőműsorában többek között Rafa adogatását is górcső alá vette. 2013-ban, amikor megnyerte a US Opent, akkor sokkal hosszabbak voltak a szervái, most viszont nem mennek a vonalak közelébe, rövidebbek, ezáltal könnyebben lehet megtámadni. 

Fognini esetében nagyjából mindegy, hogy milyen formát mutatott eddig, ő a legkiszámíthatatlanabb játékos a mezőnyben. 0-6-os idei keménypályás mutatóval érkezett New Yorkba és úgy tűnt ezen csak rontani fog, hiszen Steve Johnson ellen 23 perc alatt veszítette el az első szettet. Ezt követően viszont megtáltosodott és elkezdte dominálni a meccset. Nem lehet kiigazodni rajta, amit tudunk, hogy egy veszélyes játékos, aki képes meglepetést okozni.   

A bukmékereknél egyébként komoly zuhanásba kezdett az itáliai szorzója. Van olyan iroda, ahol közel hét tizedet esett a nyitó oddshoz képest. 

Fognini és Nadal egymás ellen
Év Torna Borítás Győztes Eredmény
2015 Hamburg Salak Nadal 7:5, 7:5
2015 Barcelona Salak Fognini 6:4, 7:6
2015 Rio de Janeiro Salak Fognini 1:6, 6:2, 7:5
2014 Miami Kemény Nadal 6:2, 6:2
2013 Peking Kemény Nadal 2:6, 6:4, 6:1
2013 Roland Garros Salak Nadal 7:6, 6:4, 6:4
2013 Roma Salak Nadal 6:1, 6:3