EURO 2016

Kikapott, mégis óriási mákja volt Hollandiának

Lettország utolsó perces gólja Eb-szereplést érhet a borzalmasan gyenge hollandoknak.

Igencsak fordulatos és izgalmas játéknapon vagyunk túl az A-csoportban. Izland történelmi sikert ért el Hollandiában, Törökország pedig egy hosszabbításban kapott góllal elbukott két kulcsfontosságú pontot Lettország ellen. Lássuk, mi várható még ebben a hatosban.

Ahhoz, hogy Izland biztosan ott legyen a jövő évi Eb-n, minimum két pontot kell szerezniük hátralévő két meccsükön. Mivel előbb Kazahsztánt, majd Lettországot fogadják, gyakorlatilag kijelenthető, a szigetország 2016-ban ott lesz története első kontinenstornáján. Nem akármilyen teljesítmény, hiszen oda-vissza megverték Hollandiát, például szolgálva minden európai válogatottnak.

Ha kihúzzuk Izlandot a sorból, a második helyért Csehország és Hollandia küzdhet meg reálisan, a két csapat éppen az utolsó fordulóban találkozik egymással. Ahhoz azonban, hogy az ki-ki mérkőzés legyen, Hollandiának legalább három pontot kell hoznia Csehországon a következő két körben - ezt nagyon nehéz elképzelni. Maradnak tehát harcban a tulipánosok a pótselejtezőért.

Az A-csoport további programja
8. forduló
Lettország-Csehország
Törökország-Hollandia
Izland-Kazahsztán
9. forduló
Izland-Lettország
Kazahsztán-Hollandia
Csehország-Törökország
10. forduló
Lettország-Kazahsztán
Hollandia-Csehország
Törökország-Izland

Ha a török válogatott nem bénázza el a csütörtöki meccset, pontelőnnyel várhatták volna Hollandiát, ahol ha nyertek volna, szinte bizonyosan elköszöntünk volna a Vb-ezüstérmestől. Így azonban változott a felállás, Blind válogatottja egy törökországi sikerrel megszerezné a pótselejtezőt érő harmadik helyet, de látva a sorsolást, egy döntetlen sem lenne rossz eredmény számukra. Akár még egy török győzelem is beleférhet, ám ekkor Hollandia sorsa már a többi csapat kezében lenne.

Nagyon izgalmas 8. fordulóra van tehát kilátás, ahol sok minden eldől majd. Arjen Robben szereplése kérdéses, Blindnek pedig két napja van, hogy az Izland elleni borzalmas játékból valami elfogadhatót transzformáljon vasárnapra. A mérkőzés már fogadható is a   -n, a vendégek oddsa 2.12, a hazaiaké 3.25.

[1667342] 2015-09-06 18:00:00 Törökország - Hollandiax;