Tipp

Sima meccs előtt az írek

  • Tomihmv

Írország a sorozat leggyengébb együttesét idegenben is játszi könnyedséggel kiütheti.

Robbie Keane ezúttal is többször mattolhatja a gibraltáriakat. - Fotó: caughtoffside.com

Gibraltár-Írország
hatharom.com-tipp: Írország -4 (európai hendikep)
1.70 @ Tippmixpro
Eddig éri meg: 1.60
Tipperősség: 5/10

Nincs kétségünk afelől, hogy mely ország válogatottja nyeri majd a Gibraltár-Írország Európa-bajnoki selejtezőt, egyedül csak a különbség lehet kérdéses. Az írek pedig menni fognak, mint a meszes, mint ahogy tavaly is tették, amikor 7-0-ra (!) verték meg a miniállam legjobbjait.

Martin O'Neill egyébként is kiválóan tudja motiválni játékosait, de az olyan focistákat, mint Robbie Keane, az ilyen találkozókra sem kell motiválni. A Los Angeles Galaxy sztárja imád gólt lőni, most is betalálhat egy párszor, a dublini mérkőzésen például 12 perc (!) alatt szerzett klasszikus mesterhármat Gibraltár ellen. Ám egyébként is az ír játékosok a klubjaikban idén jól teljesítenek, megy nekik a játék, ez pedig nem egy rossz előjel, főleg, ha ilyen gyenge ellenféllel néznek farkasszemet.

A vendégeknek ráadásul fontos a találkozó, hiszen a németek a lengyelekkel találkoznak, ahol egy iksz esetén az írek lehetnek a nevető harmadikok, arról nem is beszélve, hogy Skóciára kőkemény túra vár a messzi a Grúziában. Ezen kívül pedig a pénteki ütközet kiváló felhozó mérkőzés lehet a keddi, grúzok elleni csatára, a magabiztos győzelem tehát most igen sokat jelenthet Írországnak. Ez pedig véleményünk szerint összejön, hiszen a gibraltáriak messze a leggyengébbek az Európa-bajnoki selejtezősorozatban, hogy mást ne mondjunk: hat meccs alatt már 34 gólt (!) kaptak, s mindössze egyet lőttek.

[1667435] 2015-09-04 20:45:00 Gibraltár - Írországx;