Átigazolás

Óriásit lehetett kaszálni Charlie Austinnal

Aki elhitte, hogy a QPR támadója marad a Championshipben, most gazdag ember.

A nyári átigazolási szezon egyik legkapósabb portékájának tűnt Charlie Austin, a Queen's Park Rangers támadója. A 26 éves gólgyáros az előző szezonban 18 bajnoki találattal hívta fel magára a figyelmet, így szinte biztosnak tűnt, a kiesést követően távozik a Parkőröktől. De az átigazolási szezonnak vége, Austin pedig maradt.

A már a válogatott keretbe is meghívást kapó támadót gyakorlatilag a teljes Premier League-gel hírbe hozták. Június közepén a Chelsea tűnt a befutónak, később a Newcastle, a West Ham, a Tottenham, a Crystal Palace és a Southampton is állítólag bejelentkezett érte, míg az átigazolási utolsó napján a Manchester United oddsát csökkentették durván a bukik: 34-ről 3.50-re.

Ám a határidő letelte előtt Austin a Twitterén sokatmondóan kiírta, nagyon jó évet vár a QPR-től, ami pontot is tett a kérdésre. Érdekesség, hogy Austint állítólag már 15 millió fontért vihette volna bárki, ami azért nem minősül egy gigantikus összegnek.

És hogy mi volt az esélye annak, hogy Austin marad London kék-fehér felében? Az egyik brit fogadóiroda június közepén 34-szeres szorzóval kínálta a játékos maradását, így aki hitt ebben az opcióban, az veheti is a repülőjegyét Hawaii-ra.

A QPR öt fordulót követően 10 ponttal a negyedik, playoffot érő helyen áll, Charlie Austin pedig vezeti a Championship góllövőlistáját, négy találattal. Amennyiben az idény végén is a legtöbb lőtt góllal állna, az egyik brit buki hétszeres pénzt fizetne a fogadóknak.

Ki lesz a Championship gólkirálya?
Charlie Austin (QPR) 7.00
Benik Afobe (Wolverhampton) 11.00
Chris Martin (Derby) 17.00