EURO 2016

Az ikszért jönnek a románok?

A vereség elkerülése az elsődleges célja a román válogatottnak, amely pénteken Budapestre látogat. Az egy ponttal Románia megőrizné veretlenségét, és sorsa továbbra is a saját kezében maradna.

Iordanescu kapitány bízik a játékosaiban / uefa.com

Már csak kettőt kell aludni a nagy meccsig, avagy egyre közeleg az "év mérkőzése". A magyar válogatott 11 pontjával jelenleg 3. helyen áll az F-csoportban, ám egy győzelemmel akár a csoport élére is ugorhat. Ezt a forgatókönyvet azonban mindenképp elkerülnék a románok, akik az eddigi hat forduló alatt négy győzelmet és két döntetlent értek el.

"Ha meg tudjuk kaparintani a három pontot, 90 százalékban kvalifikáltuk is magunkat a tornára. A magyar csapat szervezettségével és fizikai erejével dominálta a legutóbbi meccseit, de mi vagyunk a technikásabb együttes, és a legjobbunkat kell nyújtanunk" - mondta Gabriel Torje, az Osmalispor légiósa.

A csapatkapitány Rasvan Rat szerint a találkozó tétje óriási, ezért nem is a magyar-román rivalizálás a leglényegesebb pontja ennek az összecsapásnak.  "Különleges meccs lesz, mivel az eredménynek most igen nagy a jelentősége, az egekbe emelkedhetünk és igen nehéz helyzetbe is juthatunk. Ha nyerünk, a selejtezőhöz vezető utunk egyértelmű. A két ország közötti rivalizálás kevésbé fontos a számomra. A lehető legjobban akarom végezni a dolgom és úgy akarok játszani, mint bármely másik találkozón " - mondta a Steaua rutinos védője.

   
  1 X 2
Magyarország-Románia 2.66 3.00 2.66

A románok szövetségi kapitánya szerint nem éppen a legideálisabb időpontban jön számukra a mostani két forduló, de ezzel együtt a szakember bízik benne, hogy jövő hét közepén már az Eb-utakat tervezhetik a román szurkolók. "Az előttünk álló két meccs (magyar, görög) most a legfontosabb, figyelembe véve a csoportunk állását és a pontok számát, de magabiztos vagyok és tudom, hogy képesek vagyunk kvalifikálni magunkat a 2016-os Eb-re. Bízom azokban a játékosokban, akiket behívtam a keretbe. Azért megyünk Budapestre, hogy a megfelelő eredményt érjük el. Ha védekeznünk kell, hát védekezünk, ha erősebben kell támadnunk, akkor azt fogjuk tenni. Viszont nem a legjobbkor jött számunkra ez a meccs, az északírek elleni meccshez képest 9 fontos hiányzónk lesz." - nyilatkozta Anghel Iordanescu. Utóbbi kijelentést azért nem szabad teljes egészében benyelni, román kollégáink szerint a szövetségi kapitány csak nagyot akart mondani és ezekbe a hiányzókba még a szertáros nénit is beleszámolta..

 "Nem aggódunk a budapesti atmoszféra miatt, én például többször pályára léptem a Partizan ellen Belgrádban. A legfontosabb dolog, hogy ne kapjunk ki Budapesten és emelt fővel hagyjuk el a pályát" - fogalmazta meg a legegyértelműbben a célokat Adrian Popa, a Steaue Bukarest középpályása.

A románok tehát összességben bizakodva várják a pénteki meccset, akárcsak a magyar válogatott tagjai. A kérdés csupán az, melyik oldalnak lesz inkább miért örülnie a lefújás után...

Mit vársz a románok elleni találkozótól?x;
157976
A magyar válogatott kerete
Kapusok: Király Gábor (Haladás), Bogdán Ádám (Liverpool), Dibusz Dénes (Ferencváros)
Védők: Fiola Attila (Puskás Akadémia), Botka Endre (Budapest Honvéd), Juhász Roland (Videoton FC), Vanczák Vilmos (Sion), Lang Ádám (Videoton FC), Kádár Tamás (Lech Poznan), Guzmics Richárd (Wisla Kraków), Leandro (Ferencváros), Bosnjak Predrag (Haladás)
Középpályások: Elek Ákos (Csangcsun Jataj), Nagy Ádám (Ferencváros), Tőzsér Dániel, Bódi Ádám (DVSC-Teva), Gera Zoltán (Ferencváros), Kalmár Zsolt (RB Leipzig)
Támadók: Stieber Zoltán (Hamburger SV), Lovrencsics Gergő (Lech Poznan), Nikolics Nemanja (Legia Warsawa), Szalai Ádám (Hoffenheim), Priskin Tamás (Slovan Bratislava), Dzsudzsák Balázs (Bursaspor), Németh Krisztián (Sporting Kansas City)
A román válogatott kerete
Kapusok: Ciprian Tatarusanu (Fiorentina), Costel Pantilimon (Sunderland), Silviu Lung jr. (Astra Giurgiu)
Védők: Alexandru Matel (Dinamo Zagreb), Vlad Chiriches (Napoli), Dragos Grigore (Al-Szailija), Cosmin Moti (Ludogorec), Dorin Goian (Aszterasz), Iasmin Latovlevici (Genclerbirligi), Razvan Rat (Rayo Vallecano), Steliano Filip (Dinamo Bucuresti), Paul Papp (Steaua Bucuresti)
Középpályások: Andrei Prepelita (Ludogorec), Mihai Pintilii (Hapoel Tel-Aviv), Ovidiu Hoban (Hapoel Beer Sheva), Lucian Sanmartean (Al-Ittihad), Gabriel Torje (Osmanlispor), Alexandru Maxim (VfB Stuttgart), Adrian Popa (Steaua Bucuresti), Alexandru Chipciu (Steaua Bucuresti)
Csatárok: Florin Andone (Cordoba), Claudiu Keserű (Ludogorec), Denis Alibec (Astra Giurgiu), Constantin Budescu (Astra Giurgiu)
[1667504] 2015-09-04 20:45:00 Magyarország - Romániax;