Tipp

Mayer ismét megnehezítheti Federer dolgát

  • Cesc18

A US Open keddi játéknapján a Leonardo Mayer-Roger Federer meccsből húznánk hasznot.

Leonardo Mayer-Roger Federer
Hatharom-tipp: 29,5 játék felett
TippmixPro @ 1.90
Eddig éri meg: 1.85
Tipperősség: 3/10

A sorsolás után sem Rafael Nadal, sem pedig Andy Murray nem örült, hiszen fiatal, de már ATP-szinten is bizonyított veszélyes ellenfeleket kaptak - Borna Coric és Nick Kyrgios. Az ötszörös bajnok Roger Federer sem lehetett felhőtlenül boldog, hiszen azzal a Leonardo Mayerrel kell majd összecsapnia, aki ellen tavaly Sanghajban öt meccslabdáról jött vissza. Az argentin teniszező egyébként a világranglista 34. helyén áll, vagyis csak éppen kimaradt a kiemeltek közül. 

Mayernek a korábbi években több szerencséje volt a sorsolással, ezt rendre ki is használta, az elmúlt három kiírásban mindig sikerrel vette az első akadályt. Most erre vajmi kevés az esélye, ugyanakkor egy-két szoros szettre jó lehet. A Grand Slameken általában jól szokta hozni magát, idén Wimbledonban és a Roland Garroson is harmadik fordulóba jutott. Ez egyébként egyben azt is mutatja, hogy igazi all-rounder játékos. A felkészülése alatt három tornán is elindult, nagy meneteléseket nem produkált, azonban a fogható meccseit hozta, a Kei Nisikori, Kevin Anderson, Jeremy Chardy trió ellen pedig vállalható vereségeket szenvedett. 

Mayer és Federer egymás ellen
Év Torna Borítás Győztes Eredmény
2014 Sanghaj Masters Kemény Federer 7:5, 3:6, 7:6

A tipp persze nagyban függ majd Federertől is, aki szenzációs játékkal nyert Cincinnatiben és tele önbizalommal érkezett New Yorkba. Az elmúlt években azonban nem volt rá jellemző, hogy "mészárolt" volna az első körben. Olyan játékosok nyertek ellen 9-10 vagy több játékot, mint Donald Young, Grega Zemlja, Marinko Matosevic, Santiago Giraldo. Náluk komolyabb játékerőt képvisel Mayer, aki tavaly ősszel megmutatta, hogy képes borsot törni a helvét legenda orra alá. Azt a sanghaji vereséget egyébként megsiratta a dél-amerikai, egyrészről fájó volt számára öt meccslabdáról kikapni, másrészről pedig Roger a példaképe és ott volt ellene a győzelem kapujában. 

Érdekesség, hogy Federer 65 első körös major meccsén csupán négyszer találkozott top 40-es ellenféllel. Legutóbb 2010-ben az Australian Openen, akkor Igor Andreevet négy szettben múlta felül. Ha Mayer most játszmát nem is fog, akkor is lejöhet az over, elég tőle két szorosabb szett. 

A két játékos legutóbbi öt meccse
Mayer ellenfelei Helyszín Eredmény Federer ellenfelei Helyszín Eredmény
Anderson Cincinnati 6:7, 6:3, 1:6 Djokovics Cincinnati 7:6, 6:3
Chardy Montreal 6:4, 6:7, 2:6 Murray Cincinnati 6:4, 7:6
Chung Montreal 6:3, 6:4 Lopez Cincinnati 6:3, 6:4
Nisikori Washington 4:6, 4:6 Anderson Cincinnati 6:1, 6.1
Rola Washington 7:6, 6:7, 6:4 Bautista-Agut Cincinnati 6:4, 6:4
További tenisz-tippekért látogass el a LOGIBET.COM-ra!