EURO 2016

Nincs nyomás, csak jó hangulat

  • hatharom.com/mlsz.hu

Megkezdte a felkészülését a románok elleni Eb-selejtezőre a magyar válogatott. Bernd Storck szövetségi kapitány elmondta: pénteken hasonló taktikával képzeli el a játékot, mint a finnek elleni találkozón.

Bernd Storck nem sokat változtat majd a taktikán / mlsz.hu

A-válogatottunk pénteken az Eb-selejtező csoportunkat vezető román együttest fogadja a Groupama Arénában, hétfőn pedig a második északírekkel méri össze tudását Belfastban. Rendkívül fontos selejtezők előtt áll tehát Bernd Storck megbízott szövetségi kapitány együttese, ennek ellenére a stáb és a játékosok is kimondottan nyugodt hangulatban kezdték meg a közvetlen felkészülést a találkozóra. "Örülök, hogy végre elkezdhettük a felkészülést, régóta vártunk már erre a napra. Mindenki egészségesen érkezett meg a telki edzőtáborba, és jó állapotban várja a mérkőzéseket - mondta Telkiben megtartott sajtótájékoztatóján Bernd Storck.  "Ezzel együtt nem könnyű a dolgunk, mert a játékosok különböző edzettségi állapotban vannak, ezért három csoportban kezdtük meg a munkát, mindenki a számára megfelelő terhelési szintet kapja a következő két napban, reményeink szerint szerdától már azonos fizikális állapotban kezdik meg a felkészülés hajráját a játékosok. A hétfő reggeli edzés jól sikerült, délutánra még egy edzőmérkőzést is beiktattunk a programba azoknak a játékosoknak, akik nem játszottak teljes meccset hétvégén."

   
  1 X 2
Magyarország-Románia 2.66 3.00 2.66

A csapaton belüli hangulatot firtató kérdésre válaszolva a szövetségi kapitány elmondta: bár mindenki tisztában van azzal, hogy az egész ország izgatottan várja a románok elleni mérkőzést, a válogatott edzőtáborában nyoma sincs az izgalomnak, mindenki nagyon nyugodtan készül a feladatokra. "A hangulat nagyon jó, semmiféle nyomást nem érez a csapat, mindenki kizárólag az elvégzendő munkára koncentrál - tette hozzá Bernd Storck, aki azt is elárulta, hogy egyelőre kizárólag a román válogatottra készül a csapat, a pénteki mérkőzésig nem kerül szóba a jövő hétfői, belfasti összecsapás."Jól ismerem a román válogatottat, támadásban és védekezésben is remek játékosok alkotják a csapatukat. A gyors támadóikra feltétlenül figyelnünk kell, de minden poszton nemzetközi szinten ismert labdarúgóik vannak, nem véletlenül állnak a csoport első helyén. Nekünk azonban a saját játékunkra kell figyelnünk, arra, hogy meg tudjuk valósítani a taktikai elképzeléseinket a pályán."

157976

A német szakember szerint sokat fejlődött a válogatott Dárdai Pál irányítása alatt, a legutóbbi, Finnország elleni Eb-selejtezőn nyújtott teljesítményre bátran lehet építeni a következő mérkőzéseken is. "A taktikánk nagyban hasonlít majd az előző selejtezőkön látottakhoz. Bízom benne, hogy a szurkolók végig mellettünk állnak majd, és ők lesznek a tizenkettedik játékosunk a pénteki mérkőzésen, a segítségük ugyanis nagyon sokat jelenthet a románok ellen" - tette hozzá Bernd Storck.

Mit vársz a románok elleni találkozótól?x;
Tippelj a magyar-románra és nyerj szurkolói sálat!

A válogatott csapatkapitánya, Dzsudzsák Balázs kiemelte: a játékosok örülnek, hogy óriási az érdeklődés a pénteki selejtező iránt, és mindenki biztos benne, hogy fantasztikus lesz a hangulat a Groupama Arénában. "Fontos mérkőzés vár ránk, kétségtelenül nagy lépést tehetünk a továbbjutás felé, de azt is meg kell jegyezni, hogy nem ezen a találkozón dől el a sorsunk - mondta Dzsudzsák Balázs. "Végig nyugodtan kell futballoznunk, nem szabad túlpörögni, a túlzott akarás is veszélyes lehet. Mindenki tudja, mi a dolga, és mit kell tennie ahhoz, hogy sikerrel zárjuk a következő egy hetet. Tiszteljük az ellenfelet, de kizárólag saját magunkkal foglalkozunk, fontos, hogy megmaradjon az a stabilitás, ami eddig jellemezte a csapatot."

A magyar válogatott kerete
Kapusok: Király Gábor (Haladás), Bogdán Ádám (Liverpool), Dibusz Dénes (Ferencváros)
Védők: Fiola Attila (Puskás Akadémia), Botka Endre (Budapest Honvéd), Juhász Roland (Videoton FC), Vanczák Vilmos (Sion), Lang Ádám (Videoton FC), Kádár Tamás (Lech Poznan), Guzmics Richárd (Wisla Kraków), Leandro (Ferencváros), Bosnjak Predrag (Haladás)
Középpályások: Elek Ákos (Csangcsun Jataj), Nagy Ádám (Ferencváros), Tőzsér Dániel, Bódi Ádám (DVSC-Teva), Gera Zoltán (Ferencváros), Kalmár Zsolt (RB Leipzig)
Támadók: Stieber Zoltán (Hamburger SV), Lovrencsics Gergő (Lech Poznan), Nikolics Nemanja (Legia Warsawa), Szalai Ádám (Hoffenheim), Priskin Tamás (Slovan Bratislava), Dzsudzsák Balázs (Bursaspor), Németh Krisztián (Sporting Kansas City)
A román válogatott kerete
Kapusok: Ciprian Tatarusanu (Fiorentina), Costel Pantilimon (Sunderland), Silviu Lung jr. (Astra Giurgiu)
Védők: Alexandru Matel (Dinamo Zagreb), Vlad Chiriches (Napoli), Dragos Grigore (Al-Szailija), Cosmin Moti (Ludogorec), Dorin Goian (Aszterasz), Iasmin Latovlevici (Genclerbirligi), Razvan Rat (Rayo Vallecano), Steliano Filip (Dinamo Bucuresti), Paul Papp (Steaua Bucuresti)
Középpályások: Andrei Prepelita (Ludogorec), Mihai Pintilii (Hapoel Tel-Aviv), Ovidiu Hoban (Hapoel Beer Sheva), Lucian Sanmartean (Al-Ittihad), Gabriel Torje (Osmanlispor), Alexandru Maxim (VfB Stuttgart), Adrian Popa (Steaua Bucuresti), Alexandru Chipciu (Steaua Bucuresti)
Csatárok: Florin Andone (Cordoba), Claudiu Keserű (Ludogorec), Denis Alibec (Astra Giurgiu), Constantin Budescu (Astra Giurgiu)
[1667504] 2015-09-04 20:45:00 Magyarország - Romániax;