US Open

Két meccslabdáról kapott ki a tavalyi finalista

  • hatharom.com

Kei Nisikori számára korán véget ért az idei torna, miután döntő szettben alul maradt a francia Benoit Paire ellen.

Hatalmas meglepetés már a US Open elején, a tavalyi döntős Kei Nisikori ugyanis döntő szettben vereséget szenvedett a világranglista-41. Benoit Paire ellen. A napi előzetesünkben mi is felhívtuk a figyelmet erre a találkozóra, de csupán egy szettet adtunk a francia játékosnak. Sokáig úgy tűnt igazunk is lesz, a negyedik kiemelt japán ugyanis a 4-6-ra elveszített első szett után 6-3, 6-4-gyel fordított, a negyedik felvonás rövidítésében pedig 6:4-re húzott el, vagyis két mérkőzéslabdája volt. Egyiket sem sikerült azonban kihasználnia, zsinórban négy pontot elveszítve visszaengedte a meccsbe a franciát. Mint utólag kiderült, ez óriási hiba volt. Paire borzasztóan felszívta magát és nagyszerű tenisszel megnyerte a döntő szettet. 

A gall játékos pályafutása harmadik győzelmét aratta top 10-es teniszező ellen, a továbbjutására hatszoros pénzt fizettek a    -nál. Aki azonban szetthátrányban fogadta meg, az még komolyabb summát vághatott zsebre. Paire 64 nyerő ütéssel zárta a meccset, ami a mezőny egyik legjobb alapvonal játékosa ellen nem kis bravúr. A játékának azonban mégis az adogatása volt a legerősebb pontja, 21 ászt sikerült berámolnia, az első szerváinak átlaga pedig majdnem elérte a 190 km/h-t. 

Nisikori ezzel a vereséggel az előkelő negyedik helyről akár a hatodikig is visszacsúszhat a világranglistán. Andre Agassi 1991-es első körös betlije óta pedig ő az első, aki előző évi döntősként már a főtáblán búcsúzni kényszerült.

Tenisz tippekért látogass el a LOGIBET.COM-ra, ahol a legjobb hazai és nemzetközi tipsterek tippjei közül válogathatsz!