Francia foci

Monacóban sokkolhatja tovább a mezőnyt a PSG

  • hatharom.com

Csúcsrangadó Franciországban: a BL-ből a Valencia ellen kipottyanó Monaco a címvédő Paris Saint-Germaint látja vendégül. A fővárosiak még hibátlanok a bajnokságban, ha vasárnap is nyernek, oda is adhatjuk nekik az újabb bajnoki címet...

Mosolygós párizsiak - vajon meglesz a 4. meccsen a 4. siker?

Szorgosan gyűjtögeti pontjait a PSG együttese, amely három fordulót követően 100 százalékos mérleggel vezeti a Ligue 1 tabelláját. Laurent Blanc fiai ezzel a teljesítményükkel máris magukra maradtak, a bajnoki címért folyó versengésben a legfőbb riválisoknak vélt csapatokra pedig máris komoly előnyt vert rá: a Monaco 4, a Lyon 5, a Marseille pedig 6 egység hátrányt szedett össze az első három kör alatt...

A PSG kirobbanó formájának jelentőségét csak emeli, hogy az új idényben még sem Zlatan Ibrahimovic, sem pedig a nyáron igazolt Ángel Di María nem lépett még pályára. A svéd támadó játékára azonban biztosan számíthatunk vasárnap, hiszen Ibra sérülése már a múlté, a héten már újra teljes értékű edzésmunkát végzett, a válogatott Eb-selejtező előtt pedig alighanem szeretne is pályára lépni. Di María helyzete hasonló, Blanc már a múlt heti sajtótájékoztatón is beígérte a drukkereknek az argentin pályára küldését, ám abból végül nem lett semmi, ellenben most sor kerülhet a debütálásra.

Paris Saint Germain#fra-paris_saint_germain

A Monaco a BL-selejtező miatt már július óta tolja a tétmeccseket, ám a kettős terhelésnek most egy darabig vége, ugyanis a Valencia ellenében a hercegségbeli csapat elbukott a főtábla küszöbén, így vigaszdíjként majd az EL csoportkörében szerepelhet. A bajnokságban egy győzelem mellett két remi jött össze a piros-fehéreknek, vagyis máris 4 pont a hátrányuk a listavezetővel szemben, ha pedig vasárnap nem sikerül pontot szerezniük, a bajnoki címről szőtt álmokat alighanem el lehet felejteni.

[1989813] 2015-08-30 21:00:00 Monaco - Paris Saint Germainx;

A mérkőzés rangjához nem férhet kétség, mint ahogy ahhoz sem, hogy a PSG-játékosok rendkívül motiváltan utaztak el a találkozóra. A gárda fiatal középpályása, Adrian Rabbiot kiválóan összefoglalta, miért is akarják annyira a párizsiak a vasárnapi három pontot.

"A Monaco az egyik legnagyobb csapat a ligában. Egyike azon gárdáknak, amelyek veszélyt jelentenek ránk. Kiváló játékosaik vannak, meglátjuk idén mire lesznek képesek. A felkészülésünk remekül sikerült, a szezon elején máris nyertünk három meccset, de a Monaco ellen is jó lenne nyerni, hiszen akkor kellemes hangulatban mehetnénk a válogatott szünetre. Négy győzelemmel rajtolni a bajnokságban, idegenben legyőzni a Monacót - ezzel sokkolhatnánk a riválisainkat" - nyilatkozta a 20 éves Rabbiot a PSG honlapjának.

Az előjelek alapján mindenképpen a PSG-nek áll a zászló, amely remek passzban van, a játékosai kicsattannak az önbizalomtól, ráadásul Ibrahimovic visszatérésével tovább erősödhet a harci szellem. A Monaco fiatal gárdájának a kettős terhelés talán még sok így a szezon kezdetén, a Valencia elleni búcsú alighanem megviselte a fejeket, így a közel kettes szorzóért mi megpróbáljuk a PSG-győzelmet. Ki tart velünk?

Ligue 1    
Monaco - PSG
hatharom.com-tipp: PSG nyer@1.96
[1989813] 2015-08-30 21:00:00 Monaco - Paris Saint Germainx;
184385