Bundesliga

Meglepi-e a Leverkusen a Bayernt?

  • hatharom.com

Bőven benne van a pakliban, hogy a Gyógyszergyáriak meglepetést okozhatnak szombaton az Allianz Arénában.

Guardiola ráncai tovább szaporodhatnak szombaton.

Ha szigorúan csak az eredményeket nézzük, akkor nincs gond a Bayern München háza táján, hiszen a piros-kékek a Wolfsburg elleni Német Szuperkupadöntőt leszámítva minden találkozójukat megnyerték. Azonban, ha a mutatott játékot vesszük górcső alá, akkor megállapítható, hogy erősen döcög a bajorok szekere.

Az elmúlt héten Pep Guardioláék például csak a 90. percben lőtt góllal nyerték meg meccsüket a Hoffenheim otthonában. Igaz, ennek is úgy örültek, mintha minimum bajnokságot nyertek, hiszen a kilencedik másodpercben (!) már hátrányba kerültek, az ellenfél még büntető is hibázott, ráadásul emberhátrányba is voltak szűk 20 percet David Alabáék. A labdabirtoklással és a góllövéssel továbbra sincs különösebb gondja tehát a hazaiaknak, azonban a korábbi években ajnározott, betonbiztos védelem meg sem közelíti önmagát, ami egyben a problémák forrása.

[2002105] 2015-08-29 18:30:00 Bayern München - Bayer Leverkusenx

A vendégek játékoskerete a nyáron egy picit gyengült, de ez nem vehető észre a piros-feketéken, sőt a német szaklapok szerint a Bayer sokkal dinamikusabban és stabilabban focizik, mint az elmúlt esztendőben. Ez az eredményekben is meglátszik, hiszen a gárda kettőből kettőt nyert a Bundesligában és a Bajnokok Ligájában a Laziót is kiejtette, ami nem kis fegyvertény, főleg a müncheni kiruccanás előtt.

A felek az elmúlt években igen szoros mérkőzéseket vívtak egymás ellen, ha eldőlt a találkozó, akkor maximum egy talált döntött. Véleményünk szerint a csapatok jelenlegi helyzete is azt vetíti elő, hogy ismételten egy szoros találkozót vívhatnak, amelyen, ha nyer is a Bayern München, azt maximum egy góllal teszi, avagy a Bayern Leverkusen +2-es európai hendikepben komoly értéket vélünk felfedezni.

Európai hendikepes fogadás a mérkőzésre - a     szorzói
Bayern München -2 Döntetlen (Bayern München -2) Bayer Leverkusen +2
2.80 3.80 1.85
[2002105] 2015-08-29 18:30:00 Bayern München - Bayer Leverkusenx;