US Open

Federer ágára került Murray

Elkészült a hétfőn rajtoló amerikai nyílt teniszbajnokság férfi és női egyes küzdelmének sorsolása.

Az idei szezonban szinte minden sorsolás nagy izgalmakat tartogatott, ezúttal sem volt ez másképp. Az uraknál a világelső Novak Djokovics az első kiemelt, míg Roger Federer a Cincinnatiben aratott győzelmének köszönhetően megkaparintotta a második kiemelést. A nagy kérdés az volt, hogy vajon a bombaformában lévő Andy Murray melyikük ágára kerül. A szerb örülhetett, hiszen Federerhez sorsolták a 2012-es bajnokot, sőt, a regnáló Roland Garros-győztes Stan Wawrinka is a tábla alsó dekádjába került. 

Djokovics ágán is találunk nagy neveket, például a 14-szeres Grand Slam-győztes Rafael Nadalt, akivel már a negyeddöntőben összefuthat. Persze a spanyol formáját elnézve könnyen lehet, hogy nem jön ez a rangadó. A világelsőnek több félnivalója lehet a tavalyi finalista Kei Nisikoritól, akitől tavaly az elődöntőben öt szettben szenvedett vereséget. A címvédő Marin Cilic is ebben a negyedben van, így a tavalyi finálé akár már a legjobb nyolc között megismétlődhet.

Az alsó ágon Federer, Murray és Wawrinka mellett olyan neveket találunk még, mint Tomás Berdych, John Isner és Richard Gasquet, de az ausztrál tehetséget, Nick Kyrgiost is meg kell említeni, aki egyébként a brit klasszis ellen kezd majd. 

A nagyágyúk közül egyértelműen Djokovics lehet a legelégedettebb a sorsolással, sokkal könnyebb útja lehet a fináléig, mint a riválisainak. Ennek megfelelően esett is a szorzója, méghozzá 2.05-ről 1.95-re (TippmixPro).

A hölgyeknél minden szem Serena Williams ágára szegeződött, hiszen a világelső amerikai klasszis élete talán legfontosabb Grand Slam-tornájára készül. A nagy nevek közül Marija Sarapovát sorsolták hozzá, de az orosz sérüléssel bajlódott a felkészülés során, és egyébként sem tudta 2004 óta legyőzni a nagy riválisát. Serenának inkább a fiatal tehetségektől lehet tartani valója, abból pedig akad bőven az ágán. Elég csak a szenzációs formában ütögető Belinda Bencicet említeni, de Sloane StephensMadison Keys és Karolina Plísková is okozott már meglepetést Grand Slam-tornán. 

A lányoknál is a tábla alsó fele a keményebb és kiegyensúlyozottabb. A második kiemelt Simona Halep mellett ide sorsolták a tavalyi finalista Caroline Wozniackit, a Roland Garroson döntőt játszó Lucie Safarovát, a Wimbledonban remekül szereplő Garbine Muguruzát, az egykori világelső Viktorija Azarenkát és a cseh Petra Kvitová is.

Fogadás a végső győztesre - a   szorzói
Játékos (férfiak) Odds Játékos (nők) Odds
Novak Djokovics 1.95 Serena Williams 1.70
Andy Murray 4.15 Viktorija Azarenka 8.00
Roger Federer 4.45 Simona Halep 9.50
Stan Wawrinka 11.75 Marija Sarapova 12.75
Kei Nisikori 15.00 Belinda Bencic 18.75
Rafael Nadal 22.00 Petra Kvitová 22.00

Hazánkat ismét Babos Tímea képviseli majd. A sejtezőben egyébként Jani Réka-Luca és Fucsovics Márton is pályára lépett, de egyiküknek sem sikerült a főtáblára jutás. Babos ellenfele a nyitókörben egy korábbi bajnok, a 22. kiemelt Samantha Stosur lesz.

Ahogyan azt már megszokhattátok, a hatharom.com ezúttal is részletes esélylatolgatást olvashattok majd mindkét nem küzdelméről.A legjobb tippekért pedig látogassatok el a LOGIBET.COM-ra vagy nézzetek szét a fórumban!