Magyar foci

A Vidi leigazolta az NB I egyik legjobb légiósát

  • hatharom.com

Leigazolta az NB I egyik legjobb légiósát a Videoton: a bosnyák Asmir Suljic az Újpestet hagyta ott a bajnoki címvédő kedvéért.

Fotó: vidi.hu

Pénteken véglegessé vált hogy a Videoton FC játékosaként folytatja pályafutását Asmir Suljic. A bajnoki címvédő - amely a Lech Poznan ellen kettős vereséggel búcsúzott a nemzetközi porondról csütörtökön - három évre szerződtette a fiatal bosnyákot, aki egyértelműen az Újpest vezérének számított az utóbb szezonban. Suljic érkezésével erősödhet tehát a támadószekció, amellyel igen komoly gondjai akadtak a Vidinek ebben a szezonban, hiszen mind a bajnokságban, mind a BL- és az EL-selejtezőben súlytalannak bizonyult az ellenfél kapuja előtt.

A kiismerhetetlenül cselező bosnyák szélső 1991. szeptember 11-én Srebenicában született. Ifjúsági-játékosként az FK Butarban szerepelt, majd 2010-ben leigazolta hazája egyik legnagyobb csapata, az FK Sarajevo, ahonnan 91 tétmérkőzésen szerzett 15 gól után igazi közönségkedvencként távozott Újpestre a 2013/2014-es szezon elején.
 
Suljic hamar a magyar bajnokság meghatározó játékosává vált, első újpesti szezonja végén Magyar Kupa-győzelmet ünnepelt, a 2014/2015-ös szezonban pedig 270 kísérletből bemutatott 180 sikeres cselével magasan az élvonal legjobban cselező játékosa lett – eközben három gól és kilenc gólpassz is a nevéhez fűződött. A 171 cm magas támadó – aki korábban egyszer hazája U21-es válogatottban is szerepelt – a mögöttünk hagyott hat fordulóban öt meccsen négy gólpasszt osztott ki.

- vidi.hu-

 „Nagy lépés ez a karrieremben, több klub is érdeklődött, de úgy éreztem, hogy a Videoton FC számít rám a legjobban, biztos vagyok benne, hogy jó döntést hoztam. Tisztában vagyok vele, hogy kemény harc vár rám a csapatba kerülésért, jól ismerem a keretet, de nem félek ettől, minden edzésen száz százalékot nyújtok majd, hogy a kezdőben számítsanak rám. A foci a szurkolókért van, szóval az a célom, hogy látványos és eredményes játékkal tudjam szórakoztatni a Vidi-drukkereket is“ - mondta hároméves szerződésének aláírása után Asmir Suljic. 
 
A nemrégiben kinevezett sportigazgató, Kovács Zoltán eddigi legnagyobb fogása tehát a bosnyák szélső - korábban Kovácsik Ádám és Pölöskey Péter igazolt a Vidihez -, a szakember szerint Suljiccsal nagy mértékben nőtt a taktikai repertoárja a csapatnak.

„Suljic remek teljesítményére több külföldi klub is felfigyelt, nem véletlenül. Ennek ellenére én úgy gondolom, hogy még rengeteg fejlődési potenciál van a játékában, biztos vagyok benne, hogy itt kiteljesedik a pályafutása. Személyében mindkét szélen bevethető labdarúgó érkezett, akit akár ékként is lehet alkalmazni, kreatív, kezdeményező stílusa pedig hamar pozitív hatással lesz a csapat játékára" - nyilatkozta a bosnyák támadó átigazolása után Kovács Zoltán.

A Videoton hat forduló után a kieső, 11. helyen áll a bajnoskágban mindössze három szerzett ponttal. Vasárnap a szintén gyengén teljesítő Debrecent fogadja Fehérváron. Érdekesség, hogy a két csapat legutóbbi négy egymás elleni mérkőzésén egyaránt vendégsiker született: a Loki győzelme most is esélyesebb az oddsok alapján.

[2005805] 2015-08-30 19:00:00 Videoton - Debrecenx;
Oddsok a végeredményre    
Videoton Döntetlen Debrecen
2.75 3.25 2.45
[2005805] 2015-08-30 19:00:00 Videoton - Debrecenx;
184980