Tipp

Tegu után Pekingben is Jamesé lehet az arany

  • Cesc18

A pekingi atlétikai világbajnokság szerdai versenynapján Grenada legnagyobb sztárja, Kirani James hozhat a konyhára.

Férfi 400 méter: Kirani James-Wayde van Niekerk
Hatharom-tipp: James végez előrébb
TippmixPro @ 1.62
Eddig éri meg: 1.55
Tipperősség: 5/10

A pekingi atlétikai világbajnokság szerdai versenynapjának zárófutama a férfi 400 méter lesz, ahol a grenadai Kirani James és a dél-afrikai Wayde van Niekerk nagy csatáját várják a bukmékerek. Mindketten 92-es születésűek, ám Jamesnek jóval korábban sikerült berobbannia, ő azok után, hogy 2010-ben junior világbajnok lett, rá egy évre a felnőttek között is győzött Teguban, majd Londonban olimpiai aranyérmet szerzett. Két éve Moszkvában nem sikerült neki a címvédés, de most ismét nagy favoritja a legfényesebb medáliának.

Jó formában érkezett James Pekingbe, hiszen a Gyémánt Liga-sorozat sanghaji és eugene-i állomásán is győzött. Párizsban is rajthoz állt, akkor azonban kikapott Niekerktől, de a dél-afrikai élete napját fogta ki és egyéni csúcsot repesztett. Valami ilyesmire lenne most is szüksége a győzelemhez, ez ugyanakkor most nem biztos, hogy benne van.

Meggyőző futásaik voltak eddig, mindketten nyerték a selejtezős és az elődöntős futamukat is, viszont rendre James hozta a jobb időket. Niekerk 44.31-et futott az elődöntőben, az utolsó métereket már nem nyomta meg, tehát maradt még bőven ebben, de ugyanez igaz a grenadai 44.16-os idejére is. Nincs óriási differencia közöttük, de James tűnik az erősebbnek, aki mellett a rutin is szól, hiszen a sokadig döntője lesz világversenyen, míg a dél-afrikai először fut éremért. 

További atlétika tippekért látogass el a LOGIBET.COM-ra!