Átigazolás

Nem fogok hiányozni Barcelonában - Pedro

A Londonba szerződő klasszis szerint régi csapata jól muzsikál majd nélküle is és nem tervezi a visszatérést Hispániába.

Hosszas huzavona után végül augusztus 20-án Pedro aláírt a Chelsea-hez. A Katalóniában mellőzött támadó bemutatkozása remekül sikerült, hiszen a West Bromwich ellen góllal és gólpasszal vette ki a részét a 3-2-es győzelemből. Hétfőn tartott sajtótájékoztatóján a világbajnok játékos beszélt a Barcelonában eltöltött évekről, valamint arról is, hogy nem szeretne ellenfélként pályára lépni a Camp Noúban.

Pedro első bajnoki találata a Chelsea mezében

"Nem a pénzről szólt az átigazolásom, csupán arról, hogy szerettem volna játéklehetőséghez jutni. Sok mindenkivel beszéltem az ügy kapcsán, lett volna lehetőségem maradni is, ám végül ha szomorúan is, de a távozás mellett döntöttem. Úgy érzem, az egyszerűbb út az lett volna, ha maradok, de inkább kockáztattam. A Barcelona a világ legjobb csapata, nincs még egy ehhez fogható együttes, de úgy hiszem, többet játszhatok majd a Chelsea-nél. A tavalyi esztendőm életem egyik legrosszabb éve volt, alig játszottam."

A katalán gárdával húsz trófeát is bezsebelő 28 éves játékos nem akart senkit kiemelni a Barcelonából. "Annyi nagyszerű játékos van a Barcánál, hogy aligha fogok hiányozni. Ők viszont hiányozni fognak nekem, ez a szomorú része az egésznek. Nehéz lenne akár egyet is kiemelni közülük, annyi nagy játékossal játszottam együtt és annyi hatalmas élménnyel lettem gazdagabb. Felemelt fejjel távoztam, mindig a legjobbamat nyújtottam, minden edzésen, minden mérkőzésen. Nem bánnám, ha soha nem kéne ellenfélként pályára lépnem a Barcelona ellen, nagyon furcsa lenne. De ha mégis ez van megírva nekem..."

Az ötszörös bajnok, háromszoros BL-győztes játékos elmondta azt is, hogy habár a Manchester City és a Manchester United is kereste őt, végül José Mourinho telefonhívása győzte meg arról, hogy Londonban van a helye.

A londoni kékek legközelebb szombaton lépnek pályára, városi rangadón a Crystal Palace-t látják vendégül a Stamford Bridge-en.

[1988742] 2015-08-29 16:00:00 Chelsea - Crystal Palacex;
2015-08-24;47
2015-08-29;47
2015-08-30;47
184314