Vélemény

Párhuzamos valóságok Fehérváron?

  • gradessaint
Címkék:

Pető Tamás dimenziókapukat nyitott meg a Videotonnál. Vagy csak Bognár György örökségére fáj a foga?

Szőrmentén már foglalkoztunk a Videoton méretes bukássorozatával, igaz, akkor inkább a magyar TV-k totálisan alkalmatlan szakértőin volt a hangsúly, és nem az arcpirító vereségeket szakmányban gyűjtő fehérvéri csapaton. Pedig munició az utóbbiban is bőven akad.

A Videoton jelenleg egy győzelemmel és öt vereséggel áll a magyar bajnoki tabella utolsó előtti helyén. Nem csoda, hogy hamar elfogyott a türelem a nyáron kinevezett vezetőedzővel, Bernard Casonival szemben, akinek helyét a Vasas elleni vereséget (1-2) követően ideiglegenesen addigi másodedzője, Pető Tamás vette át.

Pető a Lech Poznan elleni meccsen vezette először a Vidit, akkor a fehérváriak kilátástalanul gyenge játékkal simán, 3-0-ra kikaptak. A lefújást követően az edző úgy nyilatkozott, csapata semmivel sem volt gyengébb, mint a Poznan, és mindent sikerült megcsinálniuk, amit elterveztek a találkozó előtt, kár, hogy óvodás gólokat kaptak.

Én a magam részéről azt hittem, ez a csúcs, vastagabb rinocéroszbőrt már lehetetlen növeszteni, de úgy látszik tévedtem, és a hazai szakmának mindenre, de tényleg mindenre van egy előre behűtött kifogása. 

Miután a Vidi a hétvégén ismét kikapott - ezúttal az MTK-től 1-0-ra -, Pető úgy érezte, itt az ideje betölteni a csodafegyvert, a pofátlan cinizmus csimborasszóját, minden magyar edző utolsó mentsvárát, az elődünkre mutogatást. Innentől beszéljen ő, érdemes figyelni, mert rettentően tanulságos:

"Nem véletlenül tűnt úgy, mintha a hajrára elfáradt volna a csapat. Nyolc hét elmaradt munkáját három nap alatt nem lehet bepótolni."

Amikor az nso újságírója visszakérdezett, ezt vehetjük-e úgy, hogy elődjét (akinek, és ezt ne felejtsük el, ő maga is a beosztottja volt) kritiztálja, Pető gondolkodás nélkül rábólintott, igen, annak szánta a megjegyzést.

Ne menjünk most bele, hogy mennyire etikus két elborzasztó, és tényleg nulla edzői hozzáadott értékkel bíró meccs után azonnal minden sarat az elődre kenni, és azon is lépjünk túl, hogy Pető, khm, minimum tevékeny részese volt annak a bizonyos nyolc hétnek, amelynek az elmaradt munkáját most olyan nagy rössel kritizálja. Nézzük inkább meg, mit nyilatkozott a Videoton csapatkapitánya, Juhász Roland július elsején az [origo]-nak, amikor a fehérvári csapat felkészüléséről kérdezték:

"A felkészülési időszak fizikális része nagyon rendben volt, pályafutásom egyik legprofibb erőnléti felkészülésén vagyunk túl."

Szerintetek is felfedeztek egy dimenziókaput Fehérváron? Vagy csak arról van szó, hogy Bognár György-i magasságokban zajlik a felelősség elhárítása?

Szavazzatok!

Mi történt Fehérváron?x;