NB I

Debrecenben sem lassítana az FTC

  • hatharom.com

Ha a Fradi, a cívisvárosból is elhozza a három pontot, akkor szinte biztosan borítékolható a zöld-fehérek bajnoki címe.

Thomas Doll együttese a Debrecent is legyőzheti.

Még a legvérmesebb ferencvárosi szurkolók sem számítottak ilyen parádés bajnoki rajtra, főleg miután kiderült, hogy kedvenc csapatuk kikkel találkozik az első fordulókban a magyar bajnokságban. Thomas Doll együttese azonban minden képzeletet felülmúlt, és eddig valamennyi (!), azaz mind az öt NB I-es találkozóját megnyerte. Szombaton pedig akár zsinórban a hatodik találkozóját is megnyerheti a IX. kerületi együttes, mivel a formán kívül teljesítő Debrecenhez utazik.

A cívisvárosiaknak eddig nem igazán megy a most futó szezonban, hiszen összesen három győzelmet mutathatnak fel. A Békéscsaba otthonában szerencsés körülmények között nyertek Kondás Elemér fiai, a Skonto Riga elleni 9-2 nem osztott, szorzott, míg a múlt héten, Diósgyőrben aratott sikert is a helyén kell kezelni, hiszen a miskolciaknál morális válság van, míg a többi mérkőzésen maximum döntetlenre voltak képesek a piros-fehérek.

A gyászos teljesítmény a szurkolók szerint a vezetőedzőnek köszönhető, hiszen Kondás Elemér nem hozza ki a maximumot a gárdából, és a játékosok sem jönnek ki teljesen a mesterrel. A csapat védekezése bőven hagy kívánni valót maga után, hiszen a lejátszott 11 találkozóból csak kettőn maradt kapott gól nélkül, a korábban kiváló védekezéséről elhíresült debreceni gárda.

[2005800] 2015-08-22 20:30:00 Debrecen - Ferencvárosx;

Ahogy fentebb említettük a Ferencváros bombaformában van, ráadásul messze a fővárosiak lőtték a legtöbb gólt a bajnokságban, szám szerint 12-t - ezen találatokból egyébként Böde Dániel hat gólt vállalt -. Noha a védelem két oszlopos tagja is távozott a IX. kerületből, a hátsó alakzatra sem lehet panasz Thomas Doll együttesében, mivel eddig mindössze két bekapott találatnál jár a vendéggárda, vagyis támadásban és védekezésben is jeleskedik a csapat.

Az FTC pedig tovább erősödött a héten, hiszen Vladan Csukics és Pintér Ádám is aláírt, akik már akár a hétvégi bajnokin is szóhoz juthatnak. Összességében véleményünk szerint kétség sem férhet ahhoz, hogy mely együttes a találkozó esélyese, főleg, ha figyelembe vesszük azt, hogy a Lokinak nem megy otthon a bajnokságban - vereség a Haladástól, döntetlen a Puskás Akadémia ellen -, míg a Ferencváros idegenben a Vasast, a Haladást és a Videotont is elintézte. A zöld-fehérekre pedig még ezek után is 2.15-szörös szorzón fogadhatunk, amely szorzóban mondanunk sem kell, hogy óriási érték van.

Háromesélyes fogadás a mérkőzésre - a     szorzói
Debrecen Döntetlen Ferencváros
3.20 3.25 2.15