Atlétikai vb

Rekorddöntésre készül Márton Anita

  • hatharom.com

A magyar súlylökő nagy reményekkel vág neki a szombat hajnalban kezdődő pekingi világbajnokságnak.

A nyitónapon három számban osztanak érmeket, köztük női súlylökésben is, ahol Márton Anita révén lesz magyar érdekeltség. A békéscsabai színekben versenyző atléta negyedik szabadtéri világbajnokságára készül. Eddig nem sikerült döntőbe jutnia, viszont a két évvel ezelőtti moszkvai viadalhoz képest is rengeteget fejlődött, így a kínai fővárosban már egyértelműen a 12 közé jutás a cél.

Az idei eredményei alapján komoly csalódás lenne, ha ez nem sikerülne. Megnyerte ugyanis a szezon elején Prágában a fedett pályás Európa-bajnokságot, ráadásul nem is akármilyen eredménnyel. 19.23 méterig jutott, amivel új országos csúcsot állított fel. Nem egy kifutott teljesítmény volt ez tőle, hiszen a Gyémánt Liga-sorozat legtöbb állomásán is nagyszerűen szerepelt. Ott volt az utolsó felkészülési állomáson, Stockholmban is, ahol 18.74-gyel az előkelő harmadik helyen végzett. 

Anita idei legjobbja 18.94, ami 10 centire van az egyéni csúcsától. A döntőbe jutás mellett ennek a megdöntését tűzte ki célul. A 19.04-et egyébként még tavaly Zürichben lökte és ezzel egy 27 évig fennálló magyar csúcsot adott át a múltnak. 

Ki végez előrrébb? - a   szorzói.
Márton Anita Tia Brooks
TippmixPro @ 1.75 TippmixPro @ 1.85

A magyar bukmékeriroda oddsmesterei Anitát Tia Brooksszal teszik párba. Az amerikai súlylökő szintén a fiatalabb korosztályhoz tartozik, neki Moszkvában összejött már a döntő, de azóta óriási fejlődést nem mutatott. Továbbra sincs 19 méter feletti lökése, az idei legjobbja 18.93, amit még júniusban Eugene-ben produkált. Megfigyelhető egyébként nála, hogy minden évben a legjobb lökéseit hazai környezetben éri el. Ha ebből indulunk ki, akkor aligha a világbajnokságon fogja először átlépni az áhított 19 méteres határt. 18:50-nél sokkal jobb eredmény nem várható tőle, ez pedig kevés lehet ahhoz, hogy Anitát maga mögé utasítsa. 

További atlétika-tippekért látogass el a LOGIBET.COM-ra!