Európa Liga

Csak a csoda segíthet a Vidin

  • hatharom.com

Hatalmas a fejetlenség a Videotonnál, a csapatnak nem megy, avagy borítékolható a vereség a poznani EL-selejtezőn.

Lovrencsicsék kitömhetik a Videotont.

Ennél gyengébben és kiábrándítóan nem is kezdhette volna szezonját a Videoton. A magyar bajnokságban csak a jobb gólarányának köszönhetően nem áll kieső helyen a Vidi, míg a Bajnokok Ligájában már a walesi TNS ellen rezgett a léc, a BATE Boriszov viszont ellen pedig esélyese sem volt. A kiesést követően így a második számú európai kupasorozatban próbálkozhat a magyar bajnok.

Ám vélhetően ott sem terem majd sok babér számára, hiszen egyrészt egy jóval erősebb gárdával, a lengyel Lech Poznannal néz farkasszemet, másrészt a csapat körül óriási a fejetlenség. A Vasas elleni vereséget követően Burcsa Győző klubigazgató felajánlotta lemondását, amelyet a klubvezetés elfogadott. Burcsa Győző helyét Kovács Zoltán vette át, aki az utóbbi időben rengeteg magyar csapat sportigazgatója volt, vagyis kétséges, hogy ezen a téren sikerült-e előre lépnie a gárdának.

Ezt követően szerda délután robbant a bomba: Bernard Casoni vezetőedző távozott posztjáról, szintúgy, mint Rodolphe Duvernet erőnléti edző is, avagy a csütörtöki mérkőzésen már a másodedző, Pető Tamás irányíthatja a csapatot.

[2073810] 2015-08-20 21:00:00 Lech Poznan - Videotonx;

A Vidinél ugyan Juhász Roland felépült, de a válogatott belső védő rengeteget kihagyott, kétséges, hogy pályára tud-e lépni csütörtökön. Filip Pajovics kapus agyrázkódást szenvedett, így rá nem számíthat a szakmai stáb, szintúgy, mint Rudolf Gergelyre és Feczesin Róbertre sem, akik el sem utaztak Lengyelországba, avagy a piros-kékeknek minden poszton komoly problémái lehetnek.

És, ha még ez sem lenne elég, az UEFA helyt adott a Lech Poznan fellebbezésének, avagy zárt kapuk helyett tömött lelátók fogadhatják a feleket csütörtökön, ami egyértelműen a lengyelek malmára hajtja a vizet. Arról nem is beszélve, hogy a hazaiak magyar légiósai - Holman Dávid, Kádár Tamás, Lovrencsics Gergő - extra motiváltak lesznek, hiszen mégis csak honfitársaik ellen lépnek pályára.

Az igazsághoz hozzátartozik, hogy a lengyeleknek sem megy igazán, hiszen bukdácsolnak bajnokságukban, ugyanakkor a felek között perpillanat még így is ég és föld a különbség a kék-fehérek javára, és egyáltalán nem lenne meglepő, ha a poznaniak legalább háromszor mattolnák a Videotont. Ezzel a fogadási lehetőséggel most pedig bankot lehetne robbantani, pedig egyáltalán nem elképzelhetetlen, hogy a gyors lengyel támadók ennyiszer meglepik az ingatag lábakon álló, körülményes, sérülésekkel tizedelt, összeszokatlan magyar hátsó alakzatot.

Hány gólt szerez a Lech Poznan? - a    szorzói
0 1 2 3+
5.25 3.05 3.25 3.00