Magyar foci

Újabb magyar válogatott játékos a Fradiban

  • hatharom.com

Szerdán a Ferencváros labdarúgócsapata bejelentette, hogy szerződést kötött Pintér Ádámmal. A magyar válogatott játékos a tavalyi szezonban a görög Levadiakosz gárdáját erősítette.

Fotó: fradi.hu

Gera Zoltán, Hajnal Tamás és Leandro de Almeida után az FTC vezetősége egy újabb magyar válogatott játékost tudott hazacsábítani, a 28 éves Pintér Ádám öt évnyi légióskodás után tért haza a magyar bajnokságba. A magyar válogatottnál is számításba vett MTK-nevelés, korábban a spanyol élvonalban szereplő Zaragoza, az orosz Tom Tomszk és a görög Levadiakosz gárdájában is megfordult, utóbbi állomáshelyén 14 első osztályú bajnokin jutott szóhoz.

Az FTC közlése szerint Thomas Dollnak mindenképp szüksége volt olyan labdarúgóra, aki belső védőként hasznosítható. Pintér Ádám abszolút ilyen futballistának tekinthető, a belső védő pozíciója mellett pedig védekező középpályásként is képes kiváló teljesítményt nyújtani - írja a fradi.hu.

Pintér Ádám 18-szor szerepelt a magyar válogatottban. Ott volt abban a csapatban, amely hosszú idő után legyőzte a svédeket, és abban is, amely Finnországban emlékezetes győzelmet aratott. Utóbbi összecsapáson csereként beállva adott nagy lendületet a nemzeti együttesnek. Legutóbbi válogatott összecsapása a görögök elleni 0-0-s döntetlen alkalmával volt, Pintér Ádámnak így nem lesz ismeretlen a Groupama Aréna légköre.

Pintér Ádám jelenlegi piaci értékét a mértékadó transfermarkt.de portál 600 ezer euróra taksálja, ezzel pedig a listavezető egyik legértékesebb játékosának számít majd. Pintér mellett egyébként egy másik "igazolást" is bejelentett klub, a szerb Vladan Csukics ugyanis aláírta új szerződését, így a középpályás továbbra is a zöld-fehérek kötelékében marad.

Pintér érkezésével tehát tovább erősödött a Fradi, amely nagyon úgy fest, hogy túl nagy falatot jelent az OTP Bank többi csapatának számára. A zöld-fehérek öt forduló után még mindig 100 százalékosak, 15-2-es gólkülönbséggel és öt pont fórral vezetik a tabellát. A hétvégén azonban talán a legnehezebb bajnoki következik a fővárosiaknak, hiszen a Debrecen otthonába vizitálnak. Ennek megfelelően a Fradi győzelem is jól fizet, a Tippmixprónál 2.15-ös szorzót kínálnak Bödéék hatodik sikerére.

Debrecen - Ferencváros    
Ferencváros@2.15
Ferencváros#hun-ferencvaros
[2005800] 2015-08-22 20:30:00 Debrecen - Ferencvárosx;
184980