NB I

Az edzők állása a tét a keleti rangadón?

Bekő Balázs és Kondás Elemér sincs irigylésre méltó helyzetben, egy esetleges vereség munkájuk elvesztésével járhat.

A fővárosi örökrangadó mellett alighanem a legtöbb szem Kelet-Magyarországra fog szegeződni szombaton, amikor is a Debrecen Miskolcon vendégszerepel. A keleti derbi hagyományosan kiélezett, jó mérkőzéseket szokott hozni, többnyire nem kevés góllal és feszült hangulattal. Mivel mindkét tábor visszatért a lelátókra, vélhetően szép számú közönség előtt indulhatnak csatába a csapatok.

   
Diósgyőr Döntetlen Debrecen
3.80 3.50 1.86

Mindkét csapat az első fordulóban tudott először és utoljára bajnokit nyerni, azóta a Diósgyőr 10 gólt kapott, míg a Loki is csak két pontot szerzett. Az MTK elleni méretes zakó alkalmával a miskolci szurkolók meglepő módon már Szivics Tomiszlavot éltették, Bekő Balázs pedig viszont profin reagálta le a kritikákat. "Nincs ezzel probléma, ezt normális szurkolói reakciónak tartom, hiszen nem szerepelünk túl jól a bajnokságban" – mondta a fiatal tréner a boon.hu-nak. "A nézőknek joguk van mindenhez, ha az eredmények nem megfelelőek, akkor mondhatják azt, hogy menjen az edző.”

[2005790] 2015-08-15 18:00:00 Diósgyőr - Debrecenx;

Éppen ez, vagyis a kritikák fogadása adja most Debrecenben a legfőbb beszédtémát. A Haladás elleni mérkőzésen ugyanis fel-felharsant a "Kondás, takarodj!" rigmus, ami egyébként már Kispesten is hallható volt, az emlegetett tréner azonban kikérte magának a kritikát. Mint azt a veretlenül bajnoki címet nyerő edző elmondta, Debrecenben nem trendi kiállni a csapat mellett, ha annak éppen nem megy olyan jól. Erre igazán bedühödtek a hajdúsági hívek, így vélhetően a mesteredzőnek csúfolt Kondás Elemért egyre többen akarják majd elüldözni a kispadról.

Miskolc és Debrecen is olyan város, ahol mindig óriási elvárások vannak a csapattal szemben. Most mindkét piros-fehér gárda nagyon rossz formában van, így különösen fontos lenne mindkét csapat számára a három pont megszerzése. Egyik együttes nem várhatja azonban jó előjelekkel a csatát, a Diósgyőrnél Kovács Gábor és Antal Botond eltiltását tölti, a Lokinál továbbra is sérült Varga József, valamint Szakály Péter.

Érdekesség, hogy a mérkőzést megelőző napokban masszív oddsesés kezdődött el a vendégek oldalára, egyes bukiknál a 2.20-as szorzó lement egészen 1.73-ig, de a   -nál is egyre nagyobb favorit a Kondás-csapat. Mi azonban bátorkodunk a döntetlen opcióra szavazni, egyrészt mert az utolsó négy Diósgyőr-Debrecenből három is így ért véget, másrészt mert az ilyen mindkét csapat számára létfontosságú meccseken gyakran osztoznak meg végül a pontokon a csapatok.

hatharom.com-tipp: Döntetlen
TippmixPro @3.50
[2005790] 2015-08-15 18:00:00 Diósgyőr - Debrecenx;
2015-08-15;212
184980