Premier League

Öt új igazolás, akire érdemes figyelni

  • gradessaint

Ez a hétvége a Premier League startjáról szól. Indításként kerestünk néhány kevéssé ismert új igazolást, akik már az első fordulóban robbanthatnak.

Dimitri Payet (francia, 28, West Ham)

Tavaly a Marseille legjobbja volt a középpályás, sőt, az öt topliga játékosai közül ő alakította ki a legtöbb helyzetet a társaknak. Valószínűleg csak azért nem kapkodtak érte jobb csapatok, mert már 28 éves, de a West Ham így is tökéletes terep lehet számára a kiteljesedéshez. Bilic 11 milliót fizetett érte, ez manapság Angliában már aprópénz, úgyhogy nyomás sem lesz rajta. Mindenképp érdemes kiemelten figyelni.

Idrissa Gueye (25, szenegáli, Aston Villa)

A középpályás Patrick Vieira dakari akadémiáján nevelkedett, majd következett Franciaország, ahol tavaly már a liga egyik legjobbja volt a saját posztján. Elképesztő mennyiségű labdát képes szerezni, jól olvassa a a játékot, kellően erőszakos, és a hírek szerint az öltözőben is vezéregyéniség, igazi kapitányalkat. Nem véletlen, hogy korábbi edzője, Alain Giresse egyenesen Jean Tiganához hasonlította a stílusát, ami a Villának is nagyon bejöhet, főleg az alfahím Fabian Delph eladása után. Nem volt drága, nem szegeződnek rá a reflektorok, de szépen csendben a nyár egyik legjobb igazolása válhat belőle.

Cuco Martina (25, curacao-i, Southampton)

A Southampton idén nem árusított ki olyan durván, mint a korábbi években, de így is távozott két alapemberük, a hátvéd Nathaniel Clyne és a liga egyik legjobb középpályása, Morgan Schneiderlin. Martina az előbbi pótlására érkezett, és bár az előszezon nagy részében inkább balhátvédként játszott - Ryan Bertrand sérülése miatt -, várhatóan inkább a másik oldalvonal mellett lesz majd dolga a szezonban. A Twentében is jobbhátvédet játszott, kiválóan, és a klub a hírek szerint a korábbi magyar szövetségi kapitány, Erwin Koeman javaslatára igazolta le.

Jordan Amavi (21, francia, Aston Villa)

A legtöbb szakértő úgy szimatolta, hogy marad még egy pár évet a Ligue 1-ben - a Lyon kitartóan érdeklődött is iránta -, de a Nice balbekkje inkább szintet lépett és a Premier League-re voksolt. A Villa jó terep lehet számára, védekezésben kiváló, de jócskán vannak még vakfoltjai, ezt egy kisebb klubnál könnyebb csiszolgatni. A Villa ezzel együtt összességében azért komoly sötét ló, ritkán jó jel, ha egy csapathoz tizenplusz új játékos érkezik egyetlen nyáron, főleg, ha közben ugyanez a csapat két legjobbját (Benteke, Delph) is elveszíti.

Alekszandar Mitrovics (20, szerb, Newcastle United)

A tavaly kis híján kipottyanó geordie-k nem bízták a véletlenre, nettó 35 millió fontot tapsoltak el a nyáron, és olyan óriási tehetséget is sikerült megszerezniük, mint a szerb Mitrovics. A csatár tavaly az Anderlechtnél riogatta a védőket, nem is rossz százalékkal, hisz 27 gólt szerezve lett gólkirály a szezon végén. Nem könnyű eset, gyakran elveti a sulykot, és a pályán kívül is szereti magára vonni a figyelmet, de ha sikerül megfelelő kiszolgálást biztosítani a számára, akkor bármire képes lehet. Első lépésként Balotelli 45-ös mezszámába választott bele, mit mondjunk, ígéretes kezdés.

A bajnokság szombaton 13:45-kor rajtol, a Manchester United-Tottenham Hotspur nyitómeccsel kapcsolatos beharangozó itt érhető el.