Premier League

Óriási rangadóval indul a bajnokság

  • hatharom.com

A 2015-2016-os szezon nyitómérkőzésén a Manchester United és a Tottenham találkozik az Old Traffordon.

A Manchester United győzelemmel kezdené szezonját.

Ismét egy eseménydús nyáron van túl a Manchester United, hiszen megint egy rakat játékost vásárolt, de ezúttal az eladásokban is jeleskedett. A Vörös Ördögöknek sikerült leigazolniuk Memphis Depayt, Bastian Schweinsteigert, Morgan Schneiderlint, Matteo Darmiant és Sergio Romerót is, míg a távozó oldalon Radamel Falcao, Ángel Di María, Robin van Persie, Rafael da Silva és Nani neve fedezhető fel. Angol lapok szerint a United ismét esélyes a bajnoki címre, na, de tavaly is az volt a szezon előtt, aztán végül örülhetett, hogy beért a negyedik helyre.

Idén talán azért lehetnek derűlátóbbak Manchester vörös felében, mert most nem kell mindent a nulláról kezdenie Louis van Gaalnak, és ha hinni lehet a minden hájjal megkent mesternek, akkor a hiányposztok befoltozásra kerültek. Ennek köszönhetően is talán nem úgy kezdik a hazaiak az idei szezont, mint tavaly, amikor is a nyitófordulóban a Swansea tudott nyerni 2-1-re az Old Traffordon. Pedig a walesi csapatnál egy sokkal komolyabb gárdával, a Tottenham együttesével néznek farkasszemet szombaton Wayne Rooneyék. A hazaiaknál egyébiránt Marouane Fellaini eltiltás, míg Javier Hernández és Marcos Rojo sérülés miatt marad ki szombaton.

[1987037] 2015-08-08 13:45:00 Manchester United - Tottenham Hotspurx;

A Tottenham az előző szezonban elért ötödik helyét annak köszönheti, hogy borzasztó rosszul védekeztek Mauricio Pochettinóék. A csapat 53 (!) gólt kapott tavaly, ami holtversenyben a 14. legrosszabb volt a Premier League-ben, még a kieső Hull City is kevesebb (!) találatot szedett be. Nem is csoda, hogy az argentin mester a védelem megerősítésén munkálkodott a nyáron, hiszen többek közt Kieran Trippier, Toby Alderweireld és Kevin Wimmer érkezett.

A felkészülési meccseken ezek után jóval stabilabbak voltak a londoniak, a csapat a kedden és szerdán lebonyolított müncheni Audi Kupán is jól muzsikált, ugyan a Real Madritól 2-0-ra kikapott, viszont a Milant ugyanilyen arányban legyűrte, avagy az észak-londoni drukkerek bizakodhatnak az idei szezont illetően. A vendégeknél Roberto Soldado és Andros Townsend játéka kérdéses az első fordulóban.

Mindkét oldalon kiváló gólvágók találhatók, és úgy érezzük, hogy még egyik félnek sem működik hibátlanul a védelme, na, meg az átigazolásoknak is köszönhetően még van mit csiszolni a csapatok játékán, avagy egyik gárda sincs teljesen kész. Mindezek után véleményünk szerint a legjobb tipp a találkozóra a mindkét csapat szerez gólt fogadási lehetőség.

Mindkét csapat szerez gólt a Manchester United-Tottenham meccsen? - a     szorzói
Igen Nem
1.75 1.85