Premier League

Minden idők legkeményebb szezonja jön Angliában

  • hatharom.com

Nagy az esély arra, hogy a Chelsea megvédi bajnoki címét, de rekordszámú a trónkövetelő. Kezdődik az igazi Trónok Harca.

A bukiknál a Hazardék a legesélyesebbek a bajnoki címre.

Az előző szezonban a Chelsea összességében végig vezetve, könnyedén nyerte meg az angol Premier League-et. A címvédésre minden esélye megvan José Mourinhóéknak, hiszen a Kékek minden alapemberüket megtartották, immáron második éve, a csapatjátékuk összeért, mindenki csukott szemmel is tudja, hogy hova kell helyezkednie, sőt olyan sztárt sikerült igazolniuk, mint Radamel Falcao. A Tigris Manchesterben nem azt nyújtotta, amit tud, de a portugál szakvezető kihozhatja belőle a maximumot.

A nehézséget a címvédésben egyértelműen az okozhatja, hogy a vetélytársak a korábbi évekkel ellentétben alaposan felkötötték a gatyájukat. Ott van a tavalyi ezüstérmes, a Manchester City, amely gárda szintén megtartotta értékeit, és még Raheem Sterlinget, az utóbbi évek egyik legnagyobb angol tehetséget, is sikerült leigazolnia. Mindennek köszönhetően a világ egyik leggyorsabb támadótrióját tudhatja magáénak a City, ami egyértelműen a csapat malmára hajtja a vizet.

Cech óriási fogás az Arsenal számára, vele bajnokesélyesek az Ágyúsok. - Fotó: theguardian.com

Az Arsenal összetétele sem változott sokat, ami a csapat előnyére válhat. Na, meg az is, hogy végre sikerült egy kiváló, rutinos, minden hájjal megkent kapust igazolnia Arséne Wengernek, avagy biztosak lehetünk benne, hogy az Ágyúsoknak Petr Cech komoly stabilitást ad hátul. Elöl pedig, a tavalyihoz hasonlóan, Alexis Sánchez lehet a húzóember. Ha elkerülik a sérülések a piros-fehéreket, akkor idén bármit elérhetnek, pláne úgy, ha Wenger a még rendelkezésére álló 200 millió fontból igazol egy-két világsztárt.

A másik manchesteri csapat, a United ismét szerződtetett egy csapatnyi játékost, hiszen érkezett Memphis Depay, Matteo Darmian, Bastian Schweinsteiger, Morgan Schneiderlin és Sergio Romero, csakhogy a legnagyobb neveket említsük, míg távozók közül Robin van Persie, illetve a vélhetően Párizsba szerződő Angel Di Maria nevét kell kiemelni. Louis van Gaalnak, így ezúttal is csapatot kell építenie, de legalább nem az alapokról kell kezdenie, mint tavaly, avagy, ha sikerül beépíteni az új arcokat a gárdájába, akkor egész ütős, bajnokesélyes csapata lehet a holland mesternek.

A Liverpool vélhetően idén sem szól bele a nagyok dolgába.

A Liverpoolt és a Tottenhamet csak a tisztesség kedvéért említjük meg, de nagy az esélye, hogy egyik klub sem szól bele az aranyérem dolgába. A Vörösöktől távozott Raheem Sterling és a legenda, Steven Gerrard is, avagy nem igazán lesz olyan játékos a csapatba, aki össze tudja fogni a gárdát. Noha Christian Benteke, James Milner, Roberto Firmino és Nathaniel Clyne is érkezett - na, meg Bogdán Ádám -, velük sem üti meg azt a szintet Brendan Rodgers együttese, hogy bele szóljon a nagyok dolgába. Így van ez a Tottenhammel is, hiszen komoly érkezőnek maximum Toby Alderweireldet könyvelhetjük el, igaz, fontos távozója nem volt a Spursnek, mégis a nagy négyeshez képest idén is súlytalan az észak-londoni alakulat.

Ki nyeri az angol Premier League-et? - a     szorzói
Csapat Odds
Chelsea 2.55
Manchester City 3.70
Arsenal 4.85
Manchester United 5.75
Liverpool 25.00
Tottenham 115.00
tippmixpro