Premier League

Kik lesznek idén a legjobb gólvadászok?

Sorra vettük a topcsapatok legjobb góllövőit, és ahol lehetett tippeltünk is.

Szombaton elkezdődik végre a Premier League, melynek legfontosabb mérkőzéseire természetesen az új szezonban is olvashattok elemzéseket, illetve beharangozókat. Pénteken kétrészes szezonelőzetesünkben leírjuk, melyik csapatokat várjuk az élmezőnybe, illetve kik küzdenek majd a kiesés ellen. Addig is foglalkozzunk kicsit a csapatok házi gólkirályaival, az egyik brit buki ugyanis erre is kínál oddsokat.

Arsenal
Alexis Sánchez 2.25
Olivier Giroud 3.25
Theo Walcott 3.25
Danny Welbeck 17.00

Alexis Sánchez alacsony szorzója érthető, az előző szezonban közel annyit játszott, mint Giroud és Welbeck összesen. A forgatókönyvet egyedül Karim Benzema esetleges szerződtetése boríthatná fel, ugyanis amíg a Giroud/Welbeck/Walcott trió nem számít stabil kezdőnek, addig a franciát minden bizonnyal nem lehetne kirobbantani a csapatból.

Chelsea
Diego Costa 1.36
Eden Hazard 4.50
Radamel Falcao 11.00
Loic Rémy 17.00

Az előző szezonban igen sokat bajlódott sérüléssel Diego Costa, aki így is szenzációs, 103 perces gólátlaggal fejezte be a szezont. A spanyol támadó vélhetően a szezonnyitót is kihagyja majd, de ha nem lesz túl sokat maródi, minden bizonnyal nem fenyegeti veszély a házi gólkirályi címét. Sajnos ez az a fogadás, ahol minden odds túl alacsony ahhoz, hogy érték legyen benne.

Liverpool
Christian Benteke 1.90
Daniel Sturridge 3.50
Roberto Firmino 9.00
Danny Ings 10.00

A tavalyi gólkirály, Steven Gerrard már nem áll rendelkezésre, ahogyan a második helyezett Raheem Sterling is új kalandok után nézett Manchesterben. Egyértelműen Christian Bentekére szakadt a teher, aki az Aston Villában az elmúlt években a gólok 40%-át termelte. Daniel Sturridge 3.50-es szorzója nevetséges, hiszen október középig aligha lép pályára, így marad egyedül Roberto Firmino, mint kihívó. A szakértők által vélt kezdőcsapatban egyébként Benteke mögött kapna szerepet Firmino és Coutinho, mögöttük egy sorral pedig Henderson, Can és Milner. Bentek 1.90-es szorzója tetszetős, ha pedig valaki biztosra akar menni, tegyen egy kicsit Firminóra is, és egy elég nehezen bukható fogadást varázsol magának.

Manchester City
Sergio Agüero 1.33
Wilfried Bony 7.00
Raheem Sterling 8.00
Yaya Touré 9.00

Sergio Agüero a sérülések ellenére is fölényesen nyerte a címet a Cityben. 100 perc alatti gólátlaga fantasztikusnak mondható, amit aligha Raheem Sterling fog majd veszélyeztetni. Hacsak nem történik valami súlyos sérülés az argentin játékossal, akkor ez az 1.33-as szorzó könnyed befektetésnek ígérkezik.

Manchester United
Wayne Rooney 1.50
Memphis Depay 3.75
Juan Mata 11.00
Javier Hernandez 15.00

Korai jóslatokba bocsátkozni, hiszen minden valószínűség szerint Louis van Gaal még hoz csatárt a csapatba. Ugyanaz a helyzet itt is, mint a Chelsea-nél: egyik oddsban sem lehet értéket találni, Rooney-ra nem szívesen fogadnánk 1.50-ért.

És a többiek...

A Newcastle Unitednél Mitrovics-Cissé csata várható, amely esetében mi a szenegáli játékos mellett tennénk le a voksunkat. Már többször bizonyított a Szarkáknál, az előző szezonban úgy lett házi gólkirály, hogy mindössze 1159 percet játszott, így gólátlaga is alig maradt el a Costa-Agüero kettőstől. Ha elkerülik őt a sérülések, könnyedén megelőzheti a szerb fiatalt. Odds: 3.75.

Sunderlandben nem a tengernyi góltól voltak hangosak a helyi kocsmák a meccseket követően. Connor Wickham és Steven Fletcher öt góllal lett megosztva gólkirály. A szegényes termésen a télen igazolt Jermain Defoe sem tudott sokat javítani, így egyértelmű volt a nyári fő feladat Advocaat számára: csatárt szerezni. Jeremain Lens személyében Kijevből érkezett a megváltás, aki ugyan nem klasszikus befejező csatár, de a Fekete Macskák nehéz helyzetén így is segíthet. Érdekesség, hogy 6.50-es oddsot adnak rá, míg a legesélyesebb a 32 éves Defoe. Mi bizalmat szavazunk a hollandnak ilyen oddsért.

A West Ham Unitednél elfogytak a csatárok: Andy Carroll és Enner Valencia is hónapokig harcképtelen még, így a tavalyi házi gólkirály, Diafra Sakho simán megvédheti címét. A szenegáli támadó az előző szezonban sokat kihagyott, de így is ő volt az egyetlen, aki két számjegyű góllal terhelte az ellenfelek hálóját. Odds: 1.57.

2015-08-08;47
2015-08-09;47
2015-08-10;47